Сирне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування сирного тесту на кефірі

Для сучасної господині кефірно-сирне тісто є універсальною паличкою-виручалочкою для будь-якої домашньої випічки. Змінюючи співвідношення сухих і рідких інгредієнтів, ви можете замісити таке тісто для оладок, і для піци, і для пиріжків з будь-якою начинкою. Тісту не потрібно час для підйому, воно легко замішується і його можна заморозити. У даному рецепті вам пропонується приготувати сирно-кефірний тісто для піци.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 450 гр.

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Кефір – 50 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Сода – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі продукти для замісу сирно-кефірного тесту.

2. В окремий посуд перекладіть сир і налийте до нього кефір. Якщо у вас сир крупнозернистий, то перетріть через сито.

3. Потім сир з кефіром добре перемішайте до однорідного стану.

4. До цієї сирній масі налийте олію і перемішайте ще раз.

5. Розбийте в посуд курячі яйця, насипте вказане в рецепті кількість солі і харчової соди. Соду погасити оцтом не треба, так як основа тесту – кисломолочна.

6. Потім до сирної маси насипте просіяне через сито борошно пшеничне. Рукою замісіть тісто до однорідної текстури. Потім дайте тісту 30 хвилин для вистоювання, щоб добре набухла клейковина борошна.

7. Після закінчення цього часу можете тісто розкачати, перекладати на деко і формувати піцу з будь-якою начинкою.

Вдалою і смачної випічки!