Сирне тісто для пирога з яблуками в духовці
Яблучна домашня випічка сама по собі завжди смачна, і додавання в десерт сиру або в начинку, або в тісто, робить десерт корисним і особливо смачним. Сирне тісто готується простіше і швидше, ніж дріжджове, і випічка на ньому виходить розсипчастою. Тісто замішуємо з додаванням розпушувача.
Час готування: 1 год 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 650 гр.
Склад:
- Сир – 250 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Борошно – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1/2 пакетика.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- для начинки Яблука – 250 гр.
Процес приготування:
1. У посуд для замішування тіста покладіть сир. Розбийте до нього яйця, насипте цукор, ванілін і щіпку солі.
2. Потім за допомогою заглибного блендера збийте ці інгредієнти до однорідного стану. В цю сирну масу налийте рослинне масло і добре перемішайте.
3. Потім насипте до сиру просіяне через густе сито пшеничне борошно, додайте розпушувач і замісити тісто до однорідної м’якої консистенції. Дайте тісту 30 хвилин для вистоювання. Сирне тісто для яблучного пирога готово.
4. За цей час підготуйте яблучну начинку. Яблука наріжте шматочками або подрібніть на крупній тертці.
Замішане сирне тісто розділіть на дві нерівні частини. Одну частину, більшу, викладіть на застелений папером для випічки деко.
6. Поверх тіста викладіть рівним шаром яблучну начинку. Іншу частину тіста наріжте смужками і укладіть їх поверх начинки.
7. Запікайте яблучний пиріг на сирному тісті в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30-40 хвилин, до золотистого кольору.
8. Яблучна випічка на сирному тісті готова. Можете подавати до столу.
Приємного апетиту!