Сир може стати основою дуже смачною і оригінальної закуски – сирних паличок. Їх можна є просто так чи подавати до пива або вина. Щоб ви змогли подати це цікаве частування своїм гостям, ми підібрали 8 простих рецептів сирних паличок, які можна приготувати вдома.
Сирні палички в паніровці на сковороді
Сирні палички, смажені на сковороді в паніровці, виходять досить жирними і калорійними. Готуються вони дуже швидко, тому цим рецептом можна скористатися, коли гості вже на порозі.
Інгредієнти на
2 порц.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 300 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні 2 ст. л.
- Масло рослинне 200 мл
Процес приготування:
- Як приготувати сирні палички в домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
- Сир наріжте брусками по 1,5-2 см шириною.
- Курячі яйця збийте вінчиком в окремій мисці.
- Сирні бруски обваляйте в борошні, потім занурте в яєчну масу і панірувальні сухарі. Обробну дошку застеліть пергаментом. Заготовки викладіть на обробну дошку і відправте в морозилку на 20-30 хвилин.
- На добре розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть заготовки і смажте їх за 15 секунд, щоб сир не встиг розтектися. Подавати таку закуску найкраще в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Домашні сирні палички як в Макдональдсі
Багато пробували соковиті тягнуться сирні палички в Макдональдсі. Ми розкриємо секрет їх приготування в нашому рецепті, і ви легко зможете самостійно зробити таку закуску будинку.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Сир – 400 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 л
Процес приготування:
1. Сир наріжте брусками шириною по 1,5 сантиметра.
2. Яйця збийте в мисці віночком.
3. Окремо змішайте борошно і сіль, в іншу миску всипте панірувальні сухарі.
4. У фритюрниці розігрійте рослинне масло. Сирні бруски спочатку обваляйте в борошні, потім вмочіть в яйці, потім знову в борошні і останнім етапом добре обваляйте в панірувальних сухарях.
5. Смажте сирні палички в киплячому маслі до золотистого кольору. Потім викладіть сирні палички на серветки, щоб позбутися від надлишків олії.
6. Подавайте сирні палички в теплому вигляді з соусами по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як запекти сирні палички в духовці?
Швидкий і якісний перекус з сирними паличками вам точно забезпечений. А щоб не переживати з приводу калорій і канцерогенів, готувати ми їх будемо в духовці.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Коньяк – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно підтануло.
2. До размягченному вершкового масла додайте тертий сир, сіль, борошно і коньяк.
3. Вимісіть тісто, воно має бути м’яким і пластичним.
4. Тісто розкачайте в пласт товщиною 1 сантиметр, наріжте його смужками по 8-10 сантиметрів. Розкладіть заготовки на деку.
5. Випікайте сирні палички в духовці при 220-230 градусів 15-18 хвилин. Закуску можна подавати в теплому і охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Хрусткі сирні палички з листкового тіста
Хрусткі зовні і м’які всередині – так в двох словах можна описати сирні палички з листкового тіста. Таке блюдо можна подати в якості закуски на звану вечерю або спекти їх до чаю.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Тісто листкове – 500 гр. (2 аркуша)
- Сир – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Борошно для розкочування тіста.
Процес приготування:
1. Сир натріть на крупній тертці.
2. Тісто розморозьте при кімнатній температурі, один лист розкачайте.
3. Яйце збийте в мисці, додайте сіль і мелений перець, перемішайте. Яєчної масою змастіть тісто, посипте половиною сиру. розріжте тісто на смужки шириною по 1,5 сантиметра. Те ж саме зробіть з другим шматком тіста.
4. Деко застеліть пергаментом. Кожну смужку тесту закрутіть в спіраль і викладіть на деко на відстані один від одного.
5. Випікайте сирні палички в духовці при 190 градусах 15 хвилин, потім переверніть палички на іншу сторону і готуйте ще 2-3 хвилини.
6. Подавайте палички на стіл після того, як вони трохи охолонуть.
Приємного апетиту!
Дуже швидкий і простий рецепт сирних паличок в клярі
найшвидший і популярний спосіб приготувати сирні палички в домашніх умовах. Єдиний мінус сирних паличок в клярі – це їх калорійність, але якщо не зловживати таким ласощами, то нічого поганого з вашим організмом не відбудеться.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 1-2.
Склад:
- Сир – 300 гр.
- Сухарі панірувальні – 1 упаковка.
- Борошно – 4 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Приправа – за смаком.
- Паприка мелена – 1 щіпка.
- Куркума – 1 щіпка.
- Часник сушений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Сир наріжте брусками по 5-7 міліметрів завширшки.
2. У мисці збийте яйце, додайте до нього сухі спеції і добре перемішайте. В одну тарілку всипте борошно, в іншу – панірувальні сухарі.
3. Обваляйте кожну сирну паличку в борошні, потім занурте в яєчну масу.
4. Далі обваляйте кожну паличку в панірувальних сухарях.
5. Смажте палички на сковороді, на добре розігрітому рослинному маслі, до красивого рум’яного кольору. Подавайте на стіл в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Як приготувати сирні палички у фритюрі?
Сирні палички можуть стати оригінальною закускою для святкового столу. Вони смачні і ніжні, відмінно поєднуються з овочами, м’ясом і різними солодкими напоями. У фритюрі вони готуються за лічені хвилини.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Сир – 100 гр.
- Пластівці вівсяні швидкого приготування – для панірування.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Молоко – 50 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для фритюрниці.
Процес приготування:
1. Сир наріжте брусочками рівного розміру. З молока, борошна і яйця приготуйте кляр. Окремо мисочку всипте вівсяні пластівці.
2. Сир спочатку вмочіть у клярі, потім обваляйте в вівсяних пластівцях.
3. У фритюрницю влийте рослинне масло, доведіть його до кипіння. Смажте палички до рум’яного кольору.
4. Обов’язково промокніть готові сирні палички від надлишків жиру на паперових рушниках.
5. Потім подавайте сирні палички на стіл в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Сирно-сирні палички в домашніх умовах
Сирно-сирні палички – прекрасна домашня випічка, яку можна приготувати на сніданок або подати гостей до чаю. Це абсолютно універсальне блюдо, навіть в холодному вигляді вони чудово підходять для перекушування під час виїзду на природу.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Сир – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сир – 100-150 гр.
- Масло рослинне – для змазування дека.
Процес приготування:
1. В м’який сир додайте сіль, просіяне борошно і соду, перемішайте.
2. Тісто повинне вийти пластичним і м’яким, загорнути його в харчову плівку і приберіть в морозилку на 15-20 хвилин.
3. Сир натріть на дрібній тертці.
4. Тісто покладіть між двома листами харчової плівки і розкачайте, так воно не буде липнути до качалці.
5. Отриманий пласт тіста посипте тертим сиром.
6. Далі поверніть тісто навпіл і знову трохи розкачати, потім наріжте пласт смужками по 1,5-2 см шириною.
7. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому заготовки.
8. Випікайте палички в духовці при 180 градусах 15 хвилин. Випічку трохи остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Смачний сирні палички з дріжджового тіста
Хрусткі сирні палички можуть стати прекрасною альтернативою чіпсів або наггетсам у посиденьки за пивом. Спекти їх можна з уже готового напівфабрикату дріжджового тіста або приготувати його самостійно. Поспішаємо поділитися з вами цим нескладним рецептом.
Час готування: 120-150 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Дріжджі свіжі пресовані – 25 гр.
- Масло вершкове – 35 гр.
- Молоко – 100 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2,5-3 склянки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Для начинки:
- Сулугуні – 150 гр.
- Для формування виробів:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сулугуні – 30 гр.
Процес приготування:
1. Дріжджі розламайте, додайте цукор і тепле молоко.
2. Просійте в миску з дріжджами півсклянки борошна, перемішайте і залиште опару в тепле місце на 15-20 хвилин.
3. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні або водяній бані. Трохи остудіть його і змішайте з яйцем.
4. Далі підійшла опару змішайте з яєчно-масляною масою.
5. У миску просіяти борошно і всипте сіль. Вимісіть тісто. При ручному замісі періодично змащуйте руки рослинним маслом, щоб тісто не липло. Прикрийте тісто чистим рушником і залиште на годину в теплому місці для зростання.
6. Сир натріть на крупній тертці.
7. Підросло тісто ще раз обімніть руками і розділіть на 12 рівних частин.
8. Кожен шматок розкачайте і посипте тертим сиром.
9. Далі скрутіть тісто в рулет і добре защепніть краю.
10. Деко змастіть рослинним маслом або застелити пергаментом і викладіть на нього заготовки.
11. Випікайте сирні палички при 180 градусах 15-20 хвилин.
12. Потім змастіть палички збитим яйцем і посипте тертим сиром, відправте в духовку ще на 5 хвилин. Рум’яні і ароматні палички подавайте в теплому вигляді.
Приємного апетиту!