Простий і смачний рецепт соковитого кексу з сиру з вишнею
Завдяки вишні кекс стане соковитим і в міру солодким. Ця ягода дуже добре поєднується з сиром і прекрасно вписується у сирний кекс.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 210 гр.
- Крохмаль – 35 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Сир 9% – 125 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Вишня без кісточки – ¾ склянки
Процес приготування:
1. В окремій ємності збиваємо міксером вершкове масло кімнатної температури з цукром кілька хвилин, поки не вийде повітряний крем.
2. До масла по одному додаємо яйця і все добре перемішуємо.
3. Просіваємо Через сито борошно, крохмаль і розпушувач. Додаємо лимонну цедру і ретельно перемішуємо силіконової лопаткою до майже однорідної маси.
4. Сир протираємо через сито або пробиваємо блендером. Додаємо до інших інгредієнтів разом зі сметаною і перемішуємо.
5. Тепер додаємо вишню і акуратно перемішуємо ложкою, щоб вона розподілилася по всьому тесту.
6. Форму для випічки вистилаємо пергаментом і виливаємо в неї тісто. Розрівнюємо поверхню лопаткою або ложкою. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо в ній кекс близько 50 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
7. Готовий кекс виймаємо з форми і даємо охолонути. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!