Простий і швидкий рецепт сирного крему зі згущеним молоком
Таким кремом можна не тільки вкривати торти, але також використовувати його для наповнення листкових трубочок, пісочних кошичків, еклерів. Маса добре тримає форму за рахунок вершкового масла, що входить до складу. Сирний крем виходить помірно солодким, має ніжну молочну нотку згущеного молока і відмінно поєднується з різними джемами, повидлом і, в цілому, з будь-яким варенням, якщо говорити про додаткові прошарках в десертах.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 500 гр. готового сирного крему орієнтовно.
Склад:
Сир – 250 гр.
Масло вершкове – 170 гр.
Молоко згущене – 70 гр.
цукрова Пудра – 70 гр.
Ванілін – ¼ ч. л.
Процес приготування:
1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб до моменту приготування крему воно встигло добре розм’якнути. Кладемо його в об’ємну миску і починаємо збивати міксером на низьких обертах, поступово нарощуючи швидкість. Домагаємося отримання пишної світлої маси.
2. У збите масло висипаємо ванілін і цукрову пудру. Рекомендуємо просіяти її перед додаванням, щоб розбити всі грудочки і забезпечити хороше розчинення пудри в маслі. Збиваємо все разом міксером до повного змішування.
3. В окрему миску викладаємо сир і відразу вливаємо до нього згущене молоко.
4. Заглибним блендером продукти змішуємо і добре пробиваємо суміш, щоб вийшла однорідна, практично гладка маса.
5. Викладаємо сирну масу у збите масло з цукровою пудрою.
6. Перемішуємо ложкою обидві суміші до отримання однорідного крему. Збивати на цьому етапі вже не потрібно. Щоб крем краще тримав форму при оздобленні поверхні випічки, перед отсаживанием обов’язково витримайте його в холодильнику протягом півгодини. Маса стане твердіше і трохи щільніше.
Приємного апетиту!