Швидкий і легкий рецепт сирно-сметанного крему для торта
Інгредієнти для такого крему знайдуться в практично будь-якому холодильнику. Сам процес приготування не вимагає особливих умов. Отриманий крем вдало підходить для прошарку бісквітних виробів, медівника, а також млинцевих тортів. Важливо вибрати правильний сир: він повинен бути обов’язково свіжий і не занадто вологий, щоб готовий крем не вийшов рідким. Сметану краще використовувати пожирніше. Якщо в наявності маложирная сметана, то її можна підвісити в марлі на ніч – сироватка стече, і залишиться густа ніжна маса, яка ідеально підходить для крему.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 700 гр. сирно-сметанного крему орієнтовно.
Склад:
Сир 9% – 200 гр.
Сметана 25% – 400 гр.
Цукор-пісок – 50 гр.
згущене Молоко – 200 гр.
Ванілін – 1/5 ч. л.
Процес приготування:
1. Сметану перед приготуванням крему тримаємо в холодильнику – вона повинна бути добре охолодженою. Сир можна використовувати будь-якої жирності, але чим він жирніше, тим більш насичено-вершковий і ніжний смак буде у крему.
2. Сметану викладаємо в миску для збивання. Додаємо згущене молоко, ванілін і починаємо працювати міксером. Важливо змішати ці компоненти і зробити суміш трохи більш пишною, ніж вона була спочатку.
3. Тепер черга сиру. Його необхідно обробити так, щоб максимально розбити всі крупинки: або протираємо його через дрібне сито, або грунтовно пробиваємо блендером. В останньому випадку відразу додаємо до нього цукровий пісок. Якщо сир протирали крізь сито, то вмішуємо до нього цукор вже після цієї процедури.
4. Тепер змішуємо сир зі сметанною масою. Міксером на низькій швидкості збиваємо масу, щоб домогтися повної однорідності й гладкості. До моменту використання крем зберігаємо в холодильнику.
Приємного апетиту!