Сирний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування сирного супу з куркою

Даний рецепт супу сподобається навіть самим вимогливим любителям смачно поїсти. Ніжне блюдо з тонким сирним ароматом можна подавати до столу в будь-який час дня. Величезний плюс супу – швидкість його приготування.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • М’ясо куряче – 0,5 кг
  • Вода питна – 2,5-3 л
  • Картопля – 400-500 гр.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Масло вершкове несолоне – 20-30 гр.
  • Лист лавровий сушений – 1-2 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо курки (філе, крильця) ретельно вимиваємо водою і обтираем паперовим рушником. Викладаємо курку у велику каструлю і заливаємо водою. Коли рідина закипить, солимо бульйон і додаємо лавровий лист. Залишаємо на 20-25 хвилин.

Крок 2. Вимиваємо коренеплоди – картоплю і моркву. Очищаємо їх і знову ретельно вимиваємо. Картоплини нарізаємо шматочками у вигляді кубиків. Моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо картоплю в бульйон і варимо близько десяти хвилин. Очищену цибулю дрібно нарізаємо.

Крок 3. Дістаємо грудку варену з каструлі і дрібно нарізаємо її. Відправляємо назад в каструлю з картоплею.

Крок 4. Викладаємо в сковороду шматочок вершкового масла і розтоплюємо його на плиті. Викладаємо в олія моркву і цибулю, обсмажуємо їх до тих пір, поки цибуля не набуде золотистий відтінок. Відправляємо овочі в суп.

Крок 5. Нарізаємо сирки кубиками. Викладаємо їх у каструлю з іншими інгредієнтами. Щоб сир розчинився, накриваємо ємність кришкою і варимо суп близько десяти хвилин.

Крок 6. Промиваємо та нарізаємо зелень. Перед подачею до столу приправляємо суп сіллю і перцем. Прикрашаємо нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!