Покроковий рецепт приготування сирного супу з куркою
Даний рецепт супу сподобається навіть самим вимогливим любителям смачно поїсти. Ніжне блюдо з тонким сирним ароматом можна подавати до столу в будь-який час дня. Величезний плюс супу – швидкість його приготування.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- М’ясо куряче – 0,5 кг
- Вода питна – 2,5-3 л
- Картопля – 400-500 гр.
- Морква велика – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Масло вершкове несолоне – 20-30 гр.
- Лист лавровий сушений – 1-2 шт.
- Сіль – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо курки (філе, крильця) ретельно вимиваємо водою і обтираем паперовим рушником. Викладаємо курку у велику каструлю і заливаємо водою. Коли рідина закипить, солимо бульйон і додаємо лавровий лист. Залишаємо на 20-25 хвилин.
Крок 2. Вимиваємо коренеплоди – картоплю і моркву. Очищаємо їх і знову ретельно вимиваємо. Картоплини нарізаємо шматочками у вигляді кубиків. Моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо картоплю в бульйон і варимо близько десяти хвилин. Очищену цибулю дрібно нарізаємо.
Крок 3. Дістаємо грудку варену з каструлі і дрібно нарізаємо її. Відправляємо назад в каструлю з картоплею.
Крок 4. Викладаємо в сковороду шматочок вершкового масла і розтоплюємо його на плиті. Викладаємо в олія моркву і цибулю, обсмажуємо їх до тих пір, поки цибуля не набуде золотистий відтінок. Відправляємо овочі в суп.
Крок 5. Нарізаємо сирки кубиками. Викладаємо їх у каструлю з іншими інгредієнтами. Щоб сир розчинився, накриваємо ємність кришкою і варимо суп близько десяти хвилин.
Крок 6. Промиваємо та нарізаємо зелень. Перед подачею до столу приправляємо суп сіллю і перцем. Прикрашаємо нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!