Мініатюрні кошики з м’ясом, морепродуктами і овочами виглядають досить незвично на святковому столі. Тарталетки можна використовувати в якості закуски перед основними стравами. Готують їх двома способами: спочатку випікають, а потім начиняють або тушкують разом з начинкою в духовій шафі.
Тарталетки з листкового тіста без формочок в домашніх умовах
Немає формочок для приготування тарталеток? Давайте спробуємо обійтися без них. Готові вироби виходять нітрохи не гірше. Заповнювати заготовки можна різними начинками і подавати до столу як закуску.
Інгредієнти на
12 порц.
- Тісто листкове бездріжджове 500 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно для розкочування тіста
Процес приготування:
- Тарталетки з листкового тіста дуже легко можна приготувати в домашніх умовах. У цьому рецепті ми будемо використовувати готове листкове тісто. Розморожувати його потрібно обережно, суворо дотримуючись інструкції виробника, зазначеної на упаковці.
- Чисту поверхню робочої зони столу присипаємо борошном. Розкочуємо пласт, щоб по товщині він вийшов 3 міліметри. Потім беремо склянку або будь-яку іншу посуд круглої форми і вирізаємо кружечки діаметром 4-5 сантиметрів (найкраще вирізати заготовки, переклавши пласт на лист пергаменту).
- Тепер беремо форму або чарку – ємність з меншим діаметром і вирізаємо по центру гуртків отвори. В результаті повинні вийти колечка. Половину заготовок залишаємо у вигляді цілих гуртків.
- Робимо кілька проколів ножем на цілих заготовках. Вбиваємо в окрему ємність яйце і збиваємо його віночком. Потім за допомогою кулінарної кисті змащуємо заготовки збитою яєчною масою і укладаємо зверху кільця так, щоб краї обох половинок збігалися. Злегка притискаємо краї пальцями один до одного.
- Змащуємо бортики заготовок яєчною масою. Залишилися «денця» від колечок також можна змастити яйцем. Розігріваємо духовку при температурі 200 градусів.
- Викладаємо тарталетки на деко і ставимо в духову шафу. Випікаємо заготовки близько 15-20 хвилин до появи золотистого кольору. Остуджуємо тарталетки на дерев’яній дошці або металевій решітці. Заповнюємо їх начинкою і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Домашні тарталетки з листкового тіста у формочках
Використовувати формочки для приготування тарталеток дуже зручно, так як вироби в результаті виходять більш акуратними і однаковими за розміром. В якості начинки для заготовок можна використовувати гриби, овочі, горіхи або м’ясо.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 18.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Борошно для розкочування тіста.
- Квасоля – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку розморозимо тісто за всіма правилами: витягуємо його з холодильника, дістаємо з упаковки, роз’єднуємо шари, щоб вони не прилипли один до одного під час розморожування. Розкладаємо тісто на дерев’яній обробній дошці і накриваємо рушником (воно повинно бути чистим і сухим). Через 40 хвилин присипаємо стільницю борошном і починаємо розгортати шари тесту.
Крок 2. З допомогою чашки (діаметр верху бортиків – 9 сантиметрів) вирізаємо заготовки круглої форми. З двох шарів тіста вийде 12 тарталеток. З обрізків тесту також вийде 6 заготовок для тарталеток.
Крок 3. Щоб тісто добре пропеклося і не роздулося, протикаємо його виделкою в декількох місцях. Формочки для випікання тарталеток змочують холодною очищеною водою і кладемо всередину них тісто.
Крок 4. Вирізаємо з фольги невеликі квадратики і поміщаємо їх усередину заготовок. Викладаємо у фольгу квасоля. Це необхідно, щоб дно тарталеток не роздулося у процесі випікання. Включаємо духовку розігріваємо її при температурі 200-220 градусів. Ставимо всередину заготівлі і випікаємо 10 хвилин. Потім квасолю з фольгою необхідно буде дістати з заготовок і продовжити випікання без вантажу (10-12 хвилин). Дістаємо деко з тарталетками і позбавляє їх від формочок.
Крок 5. Заповнюємо готові тарталетки будь-якою начинкою, наприклад, сумішшю з грибів, цибулі і зелені. Також ви можете заповнити їх будь-якими овочами або м’ясом.
Приємного апетиту!
Тарталетки з листкового бездріжджового тіста з начинкою
Начинка для тарталеток може бути самою різною: овочевий, грибний, м’ясний. Блюдо просто незамінне для святкового столу, так як служить відмінною ситної закускою.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 18.
Інгредієнти для тіста:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно для розкочування тіста.
Інгредієнти для начинки:
- Палички крабові – 4 шт.
- Сир – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Печериці – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку дістаємо тісто з холодильника і розморожуємо його відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Потім присипаємо борошном робочу поверхню столу і розкачуємо тісто в тонкий пласт. Підбираємо круглі формочки: одну трохи більшого діаметру, іншу – меншого. Вирізаємо з тіста кружечки формочкою більшого розміру. Потім половину гуртків залишаємо недоторканими, а у решти вирізаємо серцевину за допомогою форми з меншим діаметром.
Крок 2. Розкладаємо лист пергаментного паперу. Викладаємо на нього кружечки тіста. В окрему ємність вбиваємо яйце і збиваємо його віночком. Потім за допомогою кулінарної кисті змащуємо заготовки яєчною масою. Поверх гуртків розміщуємо заготовки з вирізаною серцевиною. Слідкуйте за тим, щоб краї обох пластів рівне стикалися один з одним.
Крок 3. Щоб тісто не роздулося і добре пропеклося, протикаємо дно тарталеток виделкою. Потім промазуємо збитим яйцем бортики заготовок. Розігріваємо духовку при температурі 200 градусів і викладаємо тарталетки на деко. Вирізані денця не викидаємо. Змащуємо їх яйцем і також викладаємо на деко. Випікаємо заготовки 15 хвилин.
Крок 4. Поки основа для страви остигає, приготуємо начинку. Для цього спочатку перебираємо гриби, промиваємо і дрібно нарізаємо. Цибулину очистити і також дрібно нарізаємо. Вливаємо в сковороду олію і після підігріву його на плиті, обсмажуємо гриби з цибулею.
Крок 5. Відварюємо яйце: викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою, доводимо воду до кипіння на плиті, а потім варимо інгредієнт до готовності 7-10 хвилин. Натираємо сир на крупній тертці, дрібно нарізаємо крабові палички. Зливаємо гарячу воду з каструлі з яйцем і заливаємо його холодною рідиною, щоб охололо.
Крок 6. Потім видаляємо шкаралупу і нарізаємо яйце. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій ємності, солимо їх і заправляємо майонезом.
Крок 7. Заправляємо тарталетки начинкою і подаємо до столу. За бажанням, їх можна прикрасити зеленню.
Приємного апетиту!
Листкові тарталетки з начинкою з червоної риби і сирного сиру
Якщо ви стежите за фігурою, для приготування тарталеток краще всього вибирати сирний сир, з невеликим відсотком жирності. Щоб страва «вигідно» виглядало на святковому столі, прикрасьте його листям салату.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Тарталетки – 10 шт.
- Сир сирний – 100 гр.
- Сьомга слабосолона – 100 гр.
- Йогурт – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 2 зуб.
- Листя салату для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче яйце відправляємо в невелику каструльку і заливаємо його холодною водою. Ставимо ємність на конфорку і спочатку доводимо рідину до кипіння, а потім варимо яйце близько 7-8 хвилин до готовності. Зливаємо окріп в раковину і знову заливаємо яйце холодною водою: так воно швидше охолоне.
Крок 2. Очищаємо яйце від шкаралупи і натираємо на дрібній тертці прямо в миску, в якій будемо готувати начинку для тарталеток. Вимиваємо пучок кропу, струшуємо і дрібно нарізаємо. Додаємо кріп до яйцю.
Крок 3. Беремо сито і сирний сир. Перетираємо інгредієнт через сито в миску з начинкою. Очищаємо пару зубків часнику від лушпиння і пропускаємо через прес іншим продуктам в ємності.
Крок 4. Заправляємо інгредієнти йогуртом і ретельно перемішуємо ложкою (використовуємо йогурт без добавок, салатний).
Крок 5. Набираємо начинку чайною ложкою і починаємо заповнювати нею готові тарталетки. Зверху залишаємо трохи вільного місця.
Крок 6. Шматочок червоної риби нарізаємо тонкими слайсами, щоб було зручно скручувати з них маленькі рулетики. Акуратно кладемо рулетики по центру начинки.
Крок 7. Вимиваємо огірок. Обтираем його рушником і нарізаємо тонкими скибочками упоперек плода. Потім розрізаємо скибочки навпіл і формуємо «пелюсточки» навколо рулетиків з риби. Вибираємо велике блюдо з плоским дном і прикрашаємо його вимитими і висохли листям салату. Поверх листя маємо тарталетки.
Приємного апетиту!
Смачні тарталетки з листкового тіста з куркою і грибами
В даному рецепті використовуються готові тарталетки. Якщо у вас виникнуть складнощі з покупкою виробів, їх можна випекти в домашніх умовах з готового листкового тіста.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 30.
Склад:
- Тарталетки – 30 шт.
- Грудка куряча – 300 гр.
- Печериці – 50 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо дві каструльки. Вимиваємо проточною водою курячу грудку, злегка обтираем її паперовим рушником і кладемо в ємність більшого обсягу. Заливаємо м’ясо очищеною водою і варимо на плиті до готовності.
Крок 2. Яйце викладаємо в каструлю поменше. Заливаємо його холодною водою і ставимо ємність на плиту. Коли вода закипить, продовжуємо варити інгредієнт до готовності близько 8-10 хвилин. Потім охолоджуємо яйце холодною водою (буде простіше очистити його від шкаралупи).
Крок 3. Перебираємо печериці. Позбавляємося від дефектів і гриби промиваємо проточною водою, дрібно нарізаємо. Очищену цибулину також дрібно нарізаємо ножем. Наливаємо рослинне масло в сковороду. Після пари хвилин підігріву обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого відтінку.
Крок 4. Викладаємо до цибулі печериці. Перемішуємо продукти лопаткою або ложкою. Обсмажуємо їх близько п’яти хвилин.
Крок 5. Варену курку спочатку охолодити, а потім нарізаємо невеликими шматочками. Позбавляємо від шкаралупи яйце і також дрібно нарізаємо. Інгредієнти викладаємо в окрему ємність і додаємо до них суміш з цибулі і грибів. Солимо і перчимо начинку за смаком. Перемішуємо її і заправляємо майонезом. Знову ретельно перемішуємо інгредієнти. Розкладаємо начинку по тарталеткам і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Святкові тарталетки з листкового тіста з червоною ікрою
Тарталетки з начинкою з червоної ікри – ідеальна закуска для новорічного святкового столу. Його приготування не займе багато часу, а результат порадує гостей. Блюдо легко засвоюється організмом і швидко насичує шлунок.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 9.
Склад:
- Тісто листкове – 100 гр.
- Борошно для розкочування тіста.
- Яйця – 2 шт.
- Сир плавлений м’який – 50 гр.
- Зелень для прикраси (1 пучок).
- Квасоля – 40-50 гр.
- Ікра червона – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо для формування тарталеток силіконову форму. Потім дістаємо з холодильника листкове тісто і розморожуємо його згідно інструкції на упаковці. Після того, як тісто розморозиться, присипаємо робочу зону столу борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною 3 міліметри. Вирізаємо з тіста кружки з допомогою склянки чи чашки. Заповнюємо гуртками формочки і видаляємо надлишки тесту.
Крок 2. Викладаємо на тісто квасоля. Наявність вантажу необхідно для того, щоб тісто не покривалося пузирями в процесі випічки. Встановлюємо форму з заготовками на деко і відправляємо конструкцію у розігрітий духову шафу (180-190 градусів). Випікаємо тарталетки 15 хвилин.
Крок 3. Курячі яйця покласти в невелику каструльку. Заливаємо їх холодною водою і ставимо ємність на плиту. Після того, як вода закипить, варимо яйця до готовності 7-8 хвилин. Потім зливаємо окріп в раковину і заливаємо інгредієнт холодною проточною водою. Коли яйця охолонуть, зливаємо воду. Обтираем яйця рушником і очищаємо від шкаралупи. Натираємо їх на дрібній тертці в будь-яку глибоку ємність.
Крок 4. Відкриваємо банку з сиром. Викладаємо необхідне його кількість до яєць з допомогою ложки. Ретельно перемішуємо інгредієнти.
Крок 5. В охолоджені заготовки з листкового тіста викладаємо начинку з плавленого сиру і яєць.
Крок 6. Відкриваємо баночку з ікрою і прикрашаємо дрібними кульками яєчно-сирну начинку.
Крок 7. Вибираємо будь-яку зелень для прикраси страви. Промиваємо її проточною водою і даємо обсохнути. Маємо тарталетки по всій поверхні плоского дна страви. Прикрашаємо зеленню.
Приємного апетиту!