Мініатюрні кошики з м’ясом, морепродуктами і овочами виглядають досить незвично на святковому столі. Тарталетки можна використовувати в якості закуски перед основними стравами. Готують їх двома способами: спочатку випікають, а потім начиняють або тушкують разом з начинкою в духовій шафі.
Тарталетки з листкового тіста без формочок в домашніх умовах
Немає формочок для приготування тарталеток? Давайте спробуємо обійтися без них. Готові вироби виходять нітрохи не гірше. Заповнювати заготовки можна різними начинками і подавати до столу як закуску.
Інгредієнти на
12 порц.
- Тісто листкове бездріжджове 500 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно для розкочування тіста
Процес приготування:
- Тарталетки з листкового тіста дуже легко можна приготувати в домашніх умовах. У цьому рецепті ми будемо використовувати готове листкове тісто. Розморожувати його потрібно обережно, суворо дотримуючись інструкції виробника, зазначеної на упаковці.
- Чисту поверхню робочої зони столу присипаємо борошном. Розкочуємо пласт, щоб по товщині він вийшов 3 міліметри. Потім беремо склянку або будь-яку іншу посуд круглої форми і вирізаємо кружечки діаметром 4-5 сантиметрів (найкраще вирізати заготовки, переклавши пласт на лист пергаменту).
- Тепер беремо форму або чарку – ємність з меншим діаметром і вирізаємо по центру гуртків отвори. В результаті повинні вийти колечка. Половину заготовок залишаємо у вигляді цілих гуртків.
- Робимо кілька проколів ножем на цілих заготовках. Вбиваємо в окрему ємність яйце і збиваємо його віночком. Потім за допомогою кулінарної кисті змащуємо заготовки збитою яєчною масою і укладаємо зверху кільця так, щоб краї обох половинок збігалися. Злегка притискаємо краї пальцями один до одного.
- Змащуємо бортики заготовок яєчною масою. Залишилися «денця» від колечок також можна змастити яйцем. Розігріваємо духовку при температурі 200 градусів.
- Викладаємо тарталетки на деко і ставимо в духову шафу. Випікаємо заготовки близько 15-20 хвилин до появи золотистого кольору. Остуджуємо тарталетки на дерев’яній дошці або металевій решітці. Заповнюємо їх начинкою і подаємо до столу.

Приємного апетиту!