Листкові тарталетки з начинкою з червоної риби і сирного сиру
Якщо ви стежите за фігурою, для приготування тарталеток краще всього вибирати сирний сир, з невеликим відсотком жирності. Щоб страва «вигідно» виглядало на святковому столі, прикрасьте його листям салату.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Тарталетки – 10 шт.
- Сир сирний – 100 гр.
- Сьомга слабосолона – 100 гр.
- Йогурт – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 2 зуб.
- Листя салату для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче яйце відправляємо в невелику каструльку і заливаємо його холодною водою. Ставимо ємність на конфорку і спочатку доводимо рідину до кипіння, а потім варимо яйце близько 7-8 хвилин до готовності. Зливаємо окріп в раковину і знову заливаємо яйце холодною водою: так воно швидше охолоне.
Крок 2. Очищаємо яйце від шкаралупи і натираємо на дрібній тертці прямо в миску, в якій будемо готувати начинку для тарталеток. Вимиваємо пучок кропу, струшуємо і дрібно нарізаємо. Додаємо кріп до яйцю.
Крок 3. Беремо сито і сирний сир. Перетираємо інгредієнт через сито в миску з начинкою. Очищаємо пару зубків часнику від лушпиння і пропускаємо через прес іншим продуктам в ємності.
Крок 4. Заправляємо інгредієнти йогуртом і ретельно перемішуємо ложкою (використовуємо йогурт без добавок, салатний).
Крок 5. Набираємо начинку чайною ложкою і починаємо заповнювати нею готові тарталетки. Зверху залишаємо трохи вільного місця.
Крок 6. Шматочок червоної риби нарізаємо тонкими слайсами, щоб було зручно скручувати з них маленькі рулетики. Акуратно кладемо рулетики по центру начинки.
Крок 7. Вимиваємо огірок. Обтираем його рушником і нарізаємо тонкими скибочками упоперек плода. Потім розрізаємо скибочки навпіл і формуємо «пелюсточки» навколо рулетиків з риби. Вибираємо велике блюдо з плоским дном і прикрашаємо його вимитими і висохли листям салату. Поверх листя маємо тарталетки.
Приємного апетиту!