Тарталетки з листкового тіста – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Листкові тарталетки з начинкою з червоної риби і сирного сиру

Якщо ви стежите за фігурою, для приготування тарталеток краще всього вибирати сирний сир, з невеликим відсотком жирності. Щоб страва «вигідно» виглядало на святковому столі, прикрасьте його листям салату.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Тарталетки – 10 шт.
  • Сир сирний – 100 гр.
  • Сьомга слабосолона – 100 гр.
  • Йогурт – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Листя салату для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче яйце відправляємо в невелику каструльку і заливаємо його холодною водою. Ставимо ємність на конфорку і спочатку доводимо рідину до кипіння, а потім варимо яйце близько 7-8 хвилин до готовності. Зливаємо окріп в раковину і знову заливаємо яйце холодною водою: так воно швидше охолоне.

Крок 2. Очищаємо яйце від шкаралупи і натираємо на дрібній тертці прямо в миску, в якій будемо готувати начинку для тарталеток. Вимиваємо пучок кропу, струшуємо і дрібно нарізаємо. Додаємо кріп до яйцю.

Крок 3. Беремо сито і сирний сир. Перетираємо інгредієнт через сито в миску з начинкою. Очищаємо пару зубків часнику від лушпиння і пропускаємо через прес іншим продуктам в ємності.

Крок 4. Заправляємо інгредієнти йогуртом і ретельно перемішуємо ложкою (використовуємо йогурт без добавок, салатний).

Крок 5. Набираємо начинку чайною ложкою і починаємо заповнювати нею готові тарталетки. Зверху залишаємо трохи вільного місця.

Крок 6. Шматочок червоної риби нарізаємо тонкими слайсами, щоб було зручно скручувати з них маленькі рулетики. Акуратно кладемо рулетики по центру начинки.

Крок 7. Вимиваємо огірок. Обтираем його рушником і нарізаємо тонкими скибочками упоперек плода. Потім розрізаємо скибочки навпіл і формуємо «пелюсточки» навколо рулетиків з риби. Вибираємо велике блюдо з плоским дном і прикрашаємо його вимитими і висохли листям салату. Поверх листя маємо тарталетки.

Приємного апетиту!