Дуже смачні тарталетки з грибами на святковий стіл
Тарталетки з грибами чудово підійдуть як для святкового столу, так і для теплого сімейного вечері. Ніжний вершково-грибний смак тарталеток чудово поєднується, наприклад, зі свіжими овочами.
Інгредієнти:
- цибуля Ріпчаста – 1 шт.
- Тарталетки готові – 20 шт.
- Печериці свіжі – 900 р.
- Базилік сушений – за смаком.
- Сіль – невелика щіпка.
- Твердий сир – 170 р.
- Вершки – ½ склянки.
Процес приготування:
1. Печериці промийте під проточною водою і покладіть на друшляк, щоб дати можливість зайвої рідини без праці стекти. Коли гриби трохи підсохнуть, дрібно наріжте їх з допомогою гострого ножа. Чим менше будуть нарізані всі інгредієнти, тим смачніше і ніжніше вийде закуска.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте дуже дрібними кубиками. Після цього перекладіть цибулю на розігріту сковорідку з 2 столовими ложками рослинного масла без запаху і обсмажте 5-7 хвилин. Додайте до цибулі шматочки печериць і обсмажте цибулю з грибами на середньому вогні до готовності печериць. Готову цибульно-грибну масу посоліть, і приправте сушеним базиліком. Перемішайте. Тепер потрібно влити вершки. Вам потрібна така їх кількість, щоб гриби з цибулею вкрилися не повністю, а приблизно на дві третини. Продовжуйте тушкувати начинку до тих пір, поки вона не придбає кремову консистенцію (гриби і цибулю повинні дуже добре розваритися). Дайте грибів повністю охолонути.
3. Увімкніть Духовку на 180 º с і почекайте, поки вона як слід розігріється.
4. Сир натріть на крупній тертці. Додайте сир до остившім грибів і добре перемішайте.
5. Рівномірно розкладіть грибну начинку по тарталеткам і запечіть в добре прогрітій духовці до готовності. Зрозуміти, що закуска готова можна по апетитною золотистої скоринки начинки.
Смачного вам і вашим гостям!