Як приготувати тарталетки з сиром і часником?
Пропонуємо вашій увазі швидкий варіант гострої порційній закуски, яка подається в ніжних хрустких тарталетках. Ідеальний варіант для шведського столу або великого застілля.
Інгредієнти:
- Готові тарталетки – 10-12 шт.
- Твердий сир – 160 р.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сіль – на кінчику ножа.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Зубчики часнику – 3 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Петрушка свіжа – 10 р.
Процес приготування:
1. Ця мила закуска готується дуже швидко. Спочатку потрібно натерти твердий сир. Зручніше за все це зробити за допомогою дрібної терки.
2. У каструлю з холодною водою покладіть 2 яйця. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть яйця протягом не менш ніж 10 хвилин. Після того, як пройде зазначений час, злийте з каструлі з яйцями гарячу воду, а замість неї налийте холодну. Дайте яйцям охолодитися в ній протягом 5-10 хвилин, завдяки цьому кроку ви зможете без проблем зняти з шкаралупу яєць, не пошкодивши їх зовнішній вигляд. Очищені яйця натріть на дрібній тертці.
3. Зубчики часнику потрібно очистити від лушпиння, сполоснути холодною водою і подрібнити за допомогою преса.
4. У невеликій мисці змішайте всі підготовлені інгредієнти: яйця, часник і сир. Додайте трохи солі і 2-3 столові ложки майонезу. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
5. Помідори черрі промийте, висушіть за допомогою паперового рушника і розріжте на 2 частини.
6. Промийте Петрушку в достатній кількості холодної води, потім відкиньте на друшляк, щоб з зелені стекла вода.
7. Тарталетки розкладіть на тарілці, на якій ви будете подавати їх до столу. У кожну з тарталеток покладіть по 1-2 столових ложок начинки, а зверху прикрасити половинкою помідора черрі. На кожну тарталетку додайте по 1-2 гілочки петрушки.
8. Перед подачею на стіл таку закуску рекомендується охолодити.
Приємного вам апетиту!