Тефтелі з томатно-сметанним підливом
Тефтелі з томатно-сметанной підливкою – це ароматна і ситна страва, яка відмінно підходить для сімейного обіду або вечері. Крім фаршу, до складу страви входить також білий рис, овочі та спеції, для особливої ніжності напівфабрикати доводяться до готовності в домашньому соусі.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порцій – 7.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 800 гр.
 - Рис – 150 грн.
 - Паста томатная – 3 ст.л.
 - Цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - Яйце – 1 шт.
 - Вершки – 100 гр.
 - Часник – 1 зуб.
 - Вода – 300 мл.
 - Батон білий – 100 гр.
 - Молоко коров’яче – 50 мл.
 - Олія – для смаження.
 - Морква – 1 шт.
 - Сіль за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій та широкій ємності змішуємо фарш, подрібнену цибулю та часник, замочений у молоці та віджатий білий батон, яйце, а також рис, відварений до напівготовності.

Крок 2. Масу солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання та активно перемішуємо. Формуємо невеликі кульки, змочивши руки у воді.

Крок 3. Для соусу натираємо морквину на тертці та обсмажуємо на олії до м’якості, заливаємо томатною пастою, розведеною воді, а також сметаною. Трохи солимо та доводимо кипіння.

Крок 4. Тефтелі укладаємо у форму для запікання та заливаємо апетитним соусом.

Крок 5. Запікаємо протягом 40 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів. Смачного!













