Швидкий рецепт м’ясних тюфтельок з картоплею в томатному соусі
Готове блюдо для смачного гарячого обіду – м’ясні тефтелі з картоплею в томатному соусі. Вам не доведеться окремо готувати гарнір. Забирайте в колекцію апетитний рецепт, який заощадить ваш час.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Рис – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 7 шт.
- Паста томатна – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень для подачі.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. З’єднуємо в глибокій тарілці фарш, відварений рис, курячої яйце і половинку подрібненої цибулі. Додаємо в масу сіль, перець і розмішуємо її.
2. Окремо обсмажуємо залишився цибулю і терту моркву до прозорості. Додаємо до овочів томатну пасту, розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.
3. Ліпимо з отриманої маси гладкі і невеликі за розміром кульки.
4. Чистимо картоплю і ріжемо його великими часточками. Кладемо овоч і сирі тефтелі в форму для випікання. Поливаємо блюдо соусом і готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Готовий картопля з м’ясними тюфтельками перекладаємо на тарілку, доповнюємо зеленню і подаємо до столу!