Тефтелі в томатному соусі – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Швидкий рецепт м’ясних тюфтельок з картоплею в томатному соусі

Готове блюдо для смачного гарячого обіду – м’ясні тефтелі з картоплею в томатному соусі. Вам не доведеться окремо готувати гарнір. Забирайте в колекцію апетитний рецепт, який заощадить ваш час.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 7 шт.
  • Паста томатна – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. З’єднуємо в глибокій тарілці фарш, відварений рис, курячої яйце і половинку подрібненої цибулі. Додаємо в масу сіль, перець і розмішуємо її.

2. Окремо обсмажуємо залишився цибулю і терту моркву до прозорості. Додаємо до овочів томатну пасту, розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.

3. Ліпимо з отриманої маси гладкі і невеликі за розміром кульки.

4. Чистимо картоплю і ріжемо його великими часточками. Кладемо овоч і сирі тефтелі в форму для випікання. Поливаємо блюдо соусом і готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Готовий картопля з м’ясними тюфтельками перекладаємо на тарілку, доповнюємо зеленню і подаємо до столу!