Тефтелі в вершковому соусі – 10 рецептів з покроковими фото

Як приготувати смачні тюфтельки у вершково-томатному соусі?

Цей рецепт створений для любителів соковитого і ніжного м’яса. Всі інгредієнти у цій страві чудово гармоніюють і створюють насичений смак. Соус надає страві невелику кислинку, яка чудово поєднується зі смаком м’яса. Всього година вільного часу і обід для всієї родини готовий.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 6.

Інгредієнти для тефтелькою:

  • Свинина – 750 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рис – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Панірувальні сухарі – за смаком.

Інгредієнти для соусу:

  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Вода 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку приступаємо до приготування фаршу для м’ясних кульок. Цибуля промиваємо в холодній воді. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо його на дрібні шматочки. Моркву очищаємо. Ви можете її нарізати, але краще використовувати дрібну тертку. Знімаємо з лушпиння 2 зубчики часнику. Видавлюємо через прес. Змішуємо овочі між собою. Ставимо сковороду на плиту і чекаємо, коли вона розігріється. Змащуємо її рослинним маслом. Обсмажуємо моркву, цибулю і часник протягом 5 хвилин.

2. Каструлю наповнюємо холодною водою. Ставимо її на середній вогонь і чекаємо, коли вода почне кипіти. В цей час промиваємо рис. Робити це необхідно кілька разів, щоб вода стала абсолютно прозорою. Засипаємо рис в каструлю. Варимо його протягом 15-20 хвилин. Точний час приготування буде написано на упаковці. Постійно помішуйте рис, щоб він не злипнувся. Коли крупа буде готова, дозвольте їй трохи постояти і охолонути.

3. Свинину промити в холодній воді. Очистіть її від зайвого жиру. Наріжте м’ясо на шматочки довільної форми. Змішайте в блендері обсмажені цибулю, часник, моркву, зварений рис і м’ясо. Додаємо сіль, перець і паприку. Подрібніть все до фаршу.

4. Починаємо формувати тефтелі. Змочіть руки в холодній воді. Зліпіть невеликий м’ясної кульку. Вирівняйте його з усіх сторін. В кінці обваляйте тефтелі в панірувальних сухарях.

5. Ставимо сковороду на вогонь. Додаємо на неї рослинне масло. Викладаємо тефтелі на відстані один від одного. Обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин з усіх боків. Коли тефтелі підрум’яняться, зніміть сковороду з плити і накрийте її кришкою.

6. Приступаємо до приготування соусу. Додаємо в невелику глибоку миску 3 столові ложки томатної пасти. Змішуємо зі сметаною і водою. Добре перемішуємо соус. Додаємо до нього сіль і чорний мелений перець. Ще раз розмішуємо соус.

7. До готовим тефтелі додаємо решту цибулю і моркву. Заливаємо м’ясні кульки готовим соусом. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо тефтелі протягом 20 хвилин.

8. В якості гарніру до тефтелі можна приготувати картопляне пюре або зварити спагетті, які можна полити соусом. Якщо ви хочете приготувати тефтелі виключно в томатному соусі, не додавайте під час приготування сметану. В якості прикраси можете використовувати подрібнену зелень. Готові тефтелі. Настав час спробувати, що у нас вийшло.