Тефтелі в вершковому соусі – 10 рецептів з покроковими фото

Швидкий і простий рецепт тюфтельок у вершках з грибами

Вільного часу не завжди вистачає на те, щоб приготувати масштабне гаряче блюдо. Якщо до вас через годину прийдуть гості, а на стіл нічого поставити, цей рецепт стане вашим порятунком.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Порцій – 7.

Інгредієнти для тефтелькою:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Інгредієнти для соусу:

  • Вершки – 300 мл
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 300 мл
  • Борошно – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготування страви починаємо з соусу. Цибуля промиваємо в холодній воді. Очищаємо його від лушпиння. Нарізаємо цибулю на невеликі кубики. Знімаємо з лушпиння часнику і видавлюємо через прес. Сковороду ставимо розігріватися на плиту. Змащуємо її рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю і часник до появи золотистої скоринки.

2. Гриби промиваємо в холодній воді. Каструлю наповнюємо водою і ставимо її на плиту. Гриби варимо протягом 5-7 хвилин. Дістаємо їх з води і нарізаємо. Розміри шматочків можуть змінюватись в залежності від вашого бажання.

3. Кладемо гриби на сковороду до часнику з цибулею. Смажимо їх буквально 2-3 хвилини. Додаємо до них 20 грам борошна. Перемішуємо інгредієнти і продовжуємо смажити протягом 1-2 хвилин.

4. Вершки наливаємо в каструлю. Ставимо її на плиту і нагріваємо вміст. До вершків додаємо воду і перемішуємо. Висипаємо трохи чорний перець. Ще раз все перемішуємо.

5. Наливаємо теплі вершки до грибів, цибулі і часнику. Добре перемішуємо соус. Висипаємо до нього сіль і спеції. Сир натираємо на дрібній тертці. Кладемо його на сковороду. Розмішуємо соус і чекаємо, коли він закипить. Тушкуйте протягом 5 хвилин. Постійно перемішуйте соус, щоб він не став дуже густим.

6. Вимиваємо другу цибулину. Очищаємо її. Нарізаємо цибулю на шматочки довільного розміру. Кладемо їх в блендер і подрібнюємо.

7. Свинину промиваємо в холодній воді. Знімаємо з її поверхні зайву вологу. Нарізаємо свинину на невеликі шматочки. Ви можете пропустити м’ясо через м’ясорубку або скористатися блендером. Перекладіть фарш в тарілку. Додайте подрібнену цибулю, чорний мелений перець, сіль і спеції для м’яса. Руками перемішайте фарш, рівномірно розподіляючи спеції.

8. Занурте руки в холодну воду. Візьміть трохи фаршу і починайте ліпити тефтелі. Ви можете обваляти їх у борошні або панірувальних сухарях. Однак даний крок не є обов’язковим. Ставимо сковороду на плиту розігріватися. Змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо тефтелі на сковороду, дотримуючись між ними невелика відстань. Обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин.

9. Виливаємо соус на тефтелі. Перемішуємо їх, рівномірно розподіляючи соус. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо тефтелі протягом 20 хвилин.

10. Викладаємо готові тефтелі на тарілку. Поки вони гарячі, посипте їх невеликою кількістю тертого сиру. Прикрасити страву можна свіжою зеленню або подрібненими горіхами. Як гарнір рекомендується подавати картопляне пюре. Приємного апетиту!