Теплий салат з баклажанами – 5 рецептів з помідорами, перцем, сиром, мясом

Теплі салати — це повноцінні страви для обіду або вечері. Один з популярних варіантів їх приготування — з баклажанами. Таке частування часто зустрічається в меню ресторанів. Але також можна приготувати і в домашніх умовах. Беріть на замітку 5 яскравих за смаком і по подачі рецептів з покроковим описом процесу.

Теплий салат з баклажанами, сиром і помідорами

Смачна ідея для вашого столу — теплий салат з баклажанами, помідорами і сиром. Страва порадує естетичної подачею. Використовуйте рецепт для приготування поживного і корисного вечері.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 4 шт.
  • Помідори 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир Фета 60 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло оливкове для смаження
  • Для заправки:
  • Олія оливкова 60 мл
  • Петрушка ⅕ пучка
  • М’ята свіжа-за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати теплий салат з баклажанами? Спочатку відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Овочі ретельно промиваємо під водою. У молодих баклажанів шкірку знімати не обов’язково.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди попередньо нарізані кубики баклажанів, солимо їх по смаку. Обсмажуємо продукт до рум’янцю.
  3. Окремо замішуємо салатну заправку. Для цього з’єднуємо олія оливкова, подрібнений часник, петрушку і спеції за смаком.
  4. Порційно формуємо салат. Розкладаємо баклажани по тарілках. З ним відправляємо півкільця цибулі і невеликі кубики помідорів. Поливаємо частування заправкою і доповнюємо шматочками сиру фета.
  5. Перед подаванням страву можна прикрасити гілочками свіжої м’яти. Теплий салат з баклажанів, сиру і помідорів готовий!

Смачний теплий салат з баклажанами і яловичиною

Ситне блюдо для яскравого обіду або вечері — теплий салат з баклажанами і яловичим м’ясом. Його можна подавати самостійно, а також у складі святкового мене. Оцініть простий і цікавий процес приготування.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 4

Склад:

  • Баклажани — 200 гр.
  • Яловичина — 0,5 кг
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Перець чилі — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Листя салату — для подачі.
  • Сіль — за смаком.
  • Соус соєвий — 40 мл
  • Сік лимонний — 30 мл
  • Масло оливкове — для смаження.

Процес приготування:

1. Яловичину ріжемо тонкими скибочками. Це буде зручно робити, якщо використовувати злегка підморожений шматок м’яса.

2. Викладаємо м’ясо на сковороду з оливковою олією і додаємо до нього соєвий соус, подрібнений часник, сіль і спеції. Обсмажуємо до готовності.

3. В цей час товстою соломкою розбираємо баклажан і вимочуємо його в підсоленій воді 20 хвилин.

4. Ріжемо Тонкими півкільцями цибулю і тушкуємо його разом з баклажаном до м’якості овочів.

5. Викладаємо готову яловичину на тарілку.

6. Додаємо до неї томлені овочі і тонко нарізаний болгарський перець і перець чилі. Акуратно перемішуємо.

7. Інгредієнти викладаємо на порційні тарілки з листям салату. Поливаємо лимонним соком і подаємо до столу!

Теплий салат з хрустких баклажанів в кисло-солодкому соусі

Хрусткий баклажан — це яскравий за смаком інгредієнт, який легко стане основою теплого салату. Таке блюдо часто подають у ресторанах. Але приготувати його самостійно не складе праці. Скористайтеся перевіреним рецептом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 2

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1 шт.
  • Помідори черрі — 3 шт.
  • Перець чилі — 1 шт.
  • Зелень — 1 пучок.
  • Крохмаль — 70 гр.
  • Масло рослинне — 120 мл
  • Паста томатна — 1 ст. л.
  • Сік лимонний — 1,5 ч. л.
  • Оцет яблучний — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Кунжут — для прикраси.
  • Кешью — для прикраси.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти, відміряємо їх кількість. Овочі та зелень відразу промиваємо.

2. Баклажани очищаємо і ріжемо кубиками. Гарненько обвалюємо їх у крохмалі і смажимо у фритюрі до хрусткої скоринки.

3. Окремо готуємо соус. Для цього розмішуємо томатну пасту з оцтом, лимонним соком і цукром.

4. Обсмажені баклажани позбавляємо від залишків жиру серветкою, доповнюємо кешью, шматочками чилі.

5. Також викладаємо зелень, черрі, вливаємо соус. Акуратно розмішуємо теплу закуску і прикрашаємо кунжутним насінням. Готово!

Як приготувати теплий салат з баклажанами і куркою?

Цікаве кулінарне поєднання — баклажани і куряче м’ясо. З інгредієнтів можна приготувати смачний і поживний теплий салат. Страву можна подавати самостійно або в якості закуски.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій — 2

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1 шт.
  • Філе куряче — 200 гр.
  • Помідори — 2 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Сіль — за смаком.
  • Перець чорний мелений — за смаком.
  • Кунжут — за смаком.
  • Соус соєвий — 80 мл
  • Оцет бальзамічний — 1 ч. л.
  • Масло рослинне — 70 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе розморожуємо і нарізаємо тонкими смужками.

2. Опускаємо м’ясо в глибоку миску і заливаємо його соєвим соусом на 10-15 хвилин.

3. Промиваємо овочі під водою. Видаляємо плодоніжки і, при необхідності, знімаємо шкірку.

4. Баклажани ріжемо невеликими шматочками, солодкий перець розбираємо тонкою соломкою.

5. Прогріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо тут курку до появи рум’янцю.

6. Далі обсмажуємо баклажани з перцем.

7. Солимо овочі і тушкуємо до повної готовності.

8. З’єднуємо продукти в загальній тарілці. Доповнюємо свіжими помідорами, меленим перцем, кунжутом і бальзамічним оцтом. Подавайте до столу в теплому вигляді!

Простий і смачний рецепт теплого салату з баклажанами і кінзою

Ароматний теплий баклажан салат виходить з додаванням кінзи. Яскраве страва стане родзинкою вашого сімейного столу. Крім того, ідея актуальна й для святкового меню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажан — 2 шт.
  • Цукіні — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Кінза — 2 пучка.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Перець гострий — 1 шт.
  • Помідори черрі — 5 шт.
  • Сіль — за смаком.
  • Сік лимонний — 2 ч. л.
  • Масло оливкове — 80 мл

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо овочі під водою, видаляємо плодоніжки.

2. Промиваємо водою і кінзу. Занадто грубі стебла зрізаємо, залишаємо тільки листя.

3. Солодкий перець, цукіні і баклажани відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо їх близько 10-15 хвилин до готовності.

4. Ріжемо запечені овочі невеликими кубиками, які кладемо в загальну тарілку.

5. Доповнюємо страву шматочками гострого перцю, черрі, цибулі, часнику і кінзою. Солимо за смаком, поливаємо лимонним соком і оливковою олією. Акуратно розмішуємо і подаємо до столу!