Теплі салати — це повноцінні страви для обіду або вечері. Один з популярних варіантів їх приготування — з баклажанами. Таке частування часто зустрічається в меню ресторанів. Але також можна приготувати і в домашніх умовах. Беріть на замітку 5 яскравих за смаком і по подачі рецептів з покроковим описом процесу.
Теплий салат з баклажанами, сиром і помідорами
Смачна ідея для вашого столу — теплий салат з баклажанами, помідорами і сиром. Страва порадує естетичної подачею. Використовуйте рецепт для приготування поживного і корисного вечері.
Інгредієнти на
4 порц.
- Баклажан 4 шт.
- Помідори 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир Фета 60 гр.
- Сіль за смаком
- Масло оливкове для смаження
- Для заправки:
- Олія оливкова 60 мл
- Петрушка ⅕ пучка
- М’ята свіжа-за смаком
- Часник 2 зуб.
- Спеції і Приправи за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати теплий салат з баклажанами? Спочатку відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Овочі ретельно промиваємо під водою. У молодих баклажанів шкірку знімати не обов’язково.
- Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди попередньо нарізані кубики баклажанів, солимо їх по смаку. Обсмажуємо продукт до рум’янцю.
- Окремо замішуємо салатну заправку. Для цього з’єднуємо олія оливкова, подрібнений часник, петрушку і спеції за смаком.
- Порційно формуємо салат. Розкладаємо баклажани по тарілках. З ним відправляємо півкільця цибулі і невеликі кубики помідорів. Поливаємо частування заправкою і доповнюємо шматочками сиру фета.
- Перед подаванням страву можна прикрасити гілочками свіжої м’яти. Теплий салат з баклажанів, сиру і помідорів готовий!
Смачний теплий салат з баклажанами і яловичиною
Ситне блюдо для яскравого обіду або вечері — теплий салат з баклажанами і яловичим м’ясом. Його можна подавати самостійно, а також у складі святкового мене. Оцініть простий і цікавий процес приготування.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій — 4
Склад:
- Баклажани — 200 гр.
- Яловичина — 0,5 кг
- Перець болгарський — 1 шт.
- Перець чилі — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Листя салату — для подачі.
- Сіль — за смаком.
- Соус соєвий — 40 мл
- Сік лимонний — 30 мл
- Масло оливкове — для смаження.
Процес приготування:
1. Яловичину ріжемо тонкими скибочками. Це буде зручно робити, якщо використовувати злегка підморожений шматок м’яса.
2. Викладаємо м’ясо на сковороду з оливковою олією і додаємо до нього соєвий соус, подрібнений часник, сіль і спеції. Обсмажуємо до готовності.
3. В цей час товстою соломкою розбираємо баклажан і вимочуємо його в підсоленій воді 20 хвилин.
4. Ріжемо Тонкими півкільцями цибулю і тушкуємо його разом з баклажаном до м’якості овочів.
5. Викладаємо готову яловичину на тарілку.
6. Додаємо до неї томлені овочі і тонко нарізаний болгарський перець і перець чилі. Акуратно перемішуємо.
7. Інгредієнти викладаємо на порційні тарілки з листям салату. Поливаємо лимонним соком і подаємо до столу!
Теплий салат з хрустких баклажанів в кисло-солодкому соусі
Хрусткий баклажан — це яскравий за смаком інгредієнт, який легко стане основою теплого салату. Таке блюдо часто подають у ресторанах. Але приготувати його самостійно не складе праці. Скористайтеся перевіреним рецептом.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій — 2
Інгредієнти:
- Баклажани — 1 шт.
- Помідори черрі — 3 шт.
- Перець чилі — 1 шт.
- Зелень — 1 пучок.
- Крохмаль — 70 гр.
- Масло рослинне — 120 мл
- Паста томатна — 1 ст. л.
- Сік лимонний — 1,5 ч. л.
- Оцет яблучний — 1 ст. л.
- Цукор — 1 ч. л.
- Кунжут — для прикраси.
- Кешью — для прикраси.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти, відміряємо їх кількість. Овочі та зелень відразу промиваємо.
2. Баклажани очищаємо і ріжемо кубиками. Гарненько обвалюємо їх у крохмалі і смажимо у фритюрі до хрусткої скоринки.
3. Окремо готуємо соус. Для цього розмішуємо томатну пасту з оцтом, лимонним соком і цукром.
4. Обсмажені баклажани позбавляємо від залишків жиру серветкою, доповнюємо кешью, шматочками чилі.
5. Також викладаємо зелень, черрі, вливаємо соус. Акуратно розмішуємо теплу закуску і прикрашаємо кунжутним насінням. Готово!
Як приготувати теплий салат з баклажанами і куркою?
Цікаве кулінарне поєднання — баклажани і куряче м’ясо. З інгредієнтів можна приготувати смачний і поживний теплий салат. Страву можна подавати самостійно або в якості закуски.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій — 2
Інгредієнти:
- Баклажани — 1 шт.
- Філе куряче — 200 гр.
- Помідори — 2 шт.
- Перець болгарський — 1 шт.
- Сіль — за смаком.
- Перець чорний мелений — за смаком.
- Кунжут — за смаком.
- Соус соєвий — 80 мл
- Оцет бальзамічний — 1 ч. л.
- Масло рослинне — 70 мл
Процес приготування:
1. Куряче філе розморожуємо і нарізаємо тонкими смужками.
2. Опускаємо м’ясо в глибоку миску і заливаємо його соєвим соусом на 10-15 хвилин.
3. Промиваємо овочі під водою. Видаляємо плодоніжки і, при необхідності, знімаємо шкірку.
4. Баклажани ріжемо невеликими шматочками, солодкий перець розбираємо тонкою соломкою.
5. Прогріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо тут курку до появи рум’янцю.
6. Далі обсмажуємо баклажани з перцем.
7. Солимо овочі і тушкуємо до повної готовності.
8. З’єднуємо продукти в загальній тарілці. Доповнюємо свіжими помідорами, меленим перцем, кунжутом і бальзамічним оцтом. Подавайте до столу в теплому вигляді!
Простий і смачний рецепт теплого салату з баклажанами і кінзою
Ароматний теплий баклажан салат виходить з додаванням кінзи. Яскраве страва стане родзинкою вашого сімейного столу. Крім того, ідея актуальна й для святкового меню.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Баклажан — 2 шт.
- Цукіні — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
- Часник — 2 зубчики.
- Кінза — 2 пучка.
- Перець болгарський — 1 шт.
- Перець гострий — 1 шт.
- Помідори черрі — 5 шт.
- Сіль — за смаком.
- Сік лимонний — 2 ч. л.
- Масло оливкове — 80 мл
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо овочі під водою, видаляємо плодоніжки.
2. Промиваємо водою і кінзу. Занадто грубі стебла зрізаємо, залишаємо тільки листя.
3. Солодкий перець, цукіні і баклажани відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо їх близько 10-15 хвилин до готовності.
4. Ріжемо запечені овочі невеликими кубиками, які кладемо в загальну тарілку.
5. Доповнюємо страву шматочками гострого перцю, черрі, цибулі, часнику і кінзою. Солимо за смаком, поливаємо лимонним соком і оливковою олією. Акуратно розмішуємо і подаємо до столу!