Смачний терпуг, тушкований у сметані
Смачний терпуг, тушкований в сметані – це соковите і в міру жирне страву, яке ми доповнимо нарізкою з цибулі і моркви. Перед гасінням рибку слід обваляти в борошні і обсмажити до рум’яності, а ось після йде черга овочів і сметани. При подібному томлінні, риба максимально просочується добавками.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Терпуг – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Борошно – ½ склянки
- Сметана – 200 гр.
- Вода – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Приправа для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу чистимо, позбавляє від голови, хвоста, плавців і зябер – обполіскуємо водою всередині і зовні.
Крок 2. Розрізаємо тушки на чотири сегменти рівного розміру.
Крок 3. Укладаємо терпугов в глибоку чашу, присипаємо сіллю і спеціями – перемішуємо.
Крок 4. Приправлені шматочки обвалюємо в борошні з усіх сторін.
Крок 5. Викладаємо рибу на сковорідку з розігрітим маслом і смажимо з двох боків до утворення характерною скоринки на сильному полум’я. Цілі довести до готовності ми не переслідуємо. Викладаємо основний компонент в тарілку.
Крок 6. Паралельно очищаємо овочі, цибулю дрібно нарізаємо, а морква подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 7. Пасеруємо овочеву нарізку на олії до м’якості.
Крок 8. Зверху кладемо рибу і заливаємо все вміст сковороди сметаною.
Крок 9. Слідом вливаємо приблизно півсклянки води, підсолюємо і тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї близько двадцяти хвилин.
Крок 10. Соковиту і м’яку рибу викладаємо на сервірувальне блюдо разом з овочами та за бажанням доповнюємо листям зеленого салату. Приємного апетиту!