Терпуг на сковороді – 5 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Смачний терпуг, тушкований у сметані

Смачний терпуг, тушкований в сметані – це соковите і в міру жирне страву, яке ми доповнимо нарізкою з цибулі і моркви. Перед гасінням рибку слід обваляти в борошні і обсмажити до рум’яності, а ось після йде черга овочів і сметани. При подібному томлінні, риба максимально просочується добавками.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Терпуг – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Борошно – ½ склянки
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу чистимо, позбавляє від голови, хвоста, плавців і зябер – обполіскуємо водою всередині і зовні.

Крок 2. Розрізаємо тушки на чотири сегменти рівного розміру.

Крок 3. Укладаємо терпугов в глибоку чашу, присипаємо сіллю і спеціями – перемішуємо.

Крок 4. Приправлені шматочки обвалюємо в борошні з усіх сторін.

Крок 5. Викладаємо рибу на сковорідку з розігрітим маслом і смажимо з двох боків до утворення характерною скоринки на сильному полум’я. Цілі довести до готовності ми не переслідуємо. Викладаємо основний компонент в тарілку.

Крок 6. Паралельно очищаємо овочі, цибулю дрібно нарізаємо, а морква подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 7. Пасеруємо овочеву нарізку на олії до м’якості.

Крок 8. Зверху кладемо рибу і заливаємо все вміст сковороди сметаною.

Крок 9. Слідом вливаємо приблизно півсклянки води, підсолюємо і тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї близько двадцяти хвилин.

Крок 10. Соковиту і м’яку рибу викладаємо на сервірувальне блюдо разом з овочами та за бажанням доповнюємо листям зеленого салату. Приємного апетиту!