Як приготувати терпуга в клярі на сковороді?
Як приготувати терпуга в клярі на сковороді? Напевно, цим питанням запитувала не одна господиня, однак, весь процес практично нічим не відрізняється від смаження будь-якої іншої риби. Для золотистої скоринки слід використовувати самі прості інгредієнти, які завжди є під рукою: яйце і борошно.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Терпуг – 650 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 50 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочу поверхню всі продукти, перераховані в списку вище.
Крок 2. З обпатраною тушки знімаємо шкірку і відокремлюємо філе, видаляємо кісточки і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. В піалі расколачиваем куряче яйце.
Крок 4. Борошно солимо і перчимо, перемішуємо до однорідності.
Крок 5. Гарненько обвалюємо терпуга в борошняної суміші і паралельно розжарюємо масло в товстостінній сковороді.
Крок 6. Потім занурюємо рибу у збите яйце.
Крок 7. Ще раз паніруємо в борошні і викладаємо на сковороду з шиплячим маслом.
Крок 8. Не гаючи часу, цибулину «звільняємо» від лушпиння і ріжемо півкільцями середньої товщини.
Крок 9. Рум’яну рибку зрушуємо в бік і додаємо цибулю.
Крок 10. Ароматного терпуга поєднуємо зі свіжими овочами і подаємо до столу. Приємного апетиту!