Терпуг на сковороді – 5 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати терпуга в клярі на сковороді?

Як приготувати терпуга в клярі на сковороді? Напевно, цим питанням запитувала не одна господиня, однак, весь процес практично нічим не відрізняється від смаження будь-якої іншої риби. Для золотистої скоринки слід використовувати самі прості інгредієнти, які завжди є під рукою: яйце і борошно.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Терпуг – 650 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочу поверхню всі продукти, перераховані в списку вище.

Крок 2. З обпатраною тушки знімаємо шкірку і відокремлюємо філе, видаляємо кісточки і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. В піалі расколачиваем куряче яйце.

Крок 4. Борошно солимо і перчимо, перемішуємо до однорідності.

Крок 5. Гарненько обвалюємо терпуга в борошняної суміші і паралельно розжарюємо масло в товстостінній сковороді.

Крок 6. Потім занурюємо рибу у збите яйце.

Крок 7. Ще раз паніруємо в борошні і викладаємо на сковороду з шиплячим маслом.

Крок 8. Не гаючи часу, цибулину «звільняємо» від лушпиння і ріжемо півкільцями середньої товщини.

Крок 9. Рум’яну рибку зрушуємо в бік і додаємо цибулю.

Крок 10. Ароматного терпуга поєднуємо зі свіжими овочами і подаємо до столу. Приємного апетиту!