Тісто для хінкалі – це головна складова грузинських «пельменів», бо, зіпсувавши основу, стає абсолютно байдуже, наскільки смачною вийшла начинка. Виходячи з вищесказаного, всім господиням варто приділити увагу процесу приготування тіста, тому як в процесі термічної обробки, в жодному разі не має порватися, так як тоді, весь бульйон витече і це будуть вже зовсім не хінкалі. Щоб не розчаровуватися і не переводити продукти, обов’язково беріть на замітку докладні рецепти, наведені нижче!
Тісто для хінкалі по-грузинськи – класичний рецепт
Тісто для хінкалі по-грузинськи – це пісна основа, розкотивши яку в тонкий коржик і додавши начинку, формуються «вузлики», перед якими неможливо встояти навіть при дотриманні дієти! І навіть якщо ви раніше ніколи не працювали з тестом, то з цим рецептом все одно обов’язково впораєтеся!
Інгредієнти на
4 порц.
- Борошно 500 гр.
- Вода 300 мл
- Сіль 1.5 ч. л.
- Телятина 250 гр.
- Яловичина 250 гр.
- Сало свинне 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Зіра ½ ч. л.
- Перець червоний мелений ¼ ч. л.
- Кінза ½ пучка
Процес приготування:
- Промиту м’ясну м’якоть ріжемо на кубики, кінзу дрібно шаткуємо і очищену цибулю з часником.
- За допомогою м’ясорубки подрібнюємо телятину, яловичину та сало. У фарш перекладаємо цибульну і часникову нарізку, також додаємо 150 мл води, кинзу, перець чилі, сіль і зіру – гарненько перемішуємо і відбиваємо прямо в тарілці.
- Для приготування тіста в глибокій мисці з’єднуємо сіль і борошно, підливаємо воду, що залишилася і замішуємо однорідний грудку.
- присипаємо борошном Робочу поверхню і розкачуємо основу в пласт товщиною близько сантиметра. Розрізаємо на квадрати (4 на 4 сантиметра). Кожен шматочок «припудрюємо» борошном через раз і розкачуємо близько 8-10 разів.
- Повторно вимішуємо начинку і викладаємо в середину кожної пластини близько 40 грам.
- Піднімаємо краю догори і складаємо «гармошкою».
- «Мішечок» проворачиваем в ту сторону, в яку робили складки. Надлишки тесту відриваємо або зрізаємо, паралельно в каструлі доводимо до кипіння воду з дрібкою солі.
- Ополоником перемішуємо воду, утворюючи воронку. Акуратно закидаємо напівфабрикати і знову заважаємо, щоб тісто не прилипло до посуді. Засікаємо 10 хвилин і потім дістаємо шумівкою. Приємного апетиту!
