Тісто для хінкалі на кефірі
Тісто для хінкалі на кефірі приємно здивує вас своєю еластичністю і піддатливість, чого не можна очікувати від основи, приготовленої на воді. В якості начинки ми будемо використовувати дрібно рубаний ріпчасту цибулю і якісний м’ясний фарш – пальчики оближеш!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Кефір – 100 мл
- Вода – 150 мл
- Сіль – ½ ч. л.
Для начинки:
- Фарш – 600 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібну кількість всіх складових, також ставимо на плиту підсолену воду для варіння напівфабрикатів.
Крок 2. У мисці об’єднуємо кефір і воду, солимо й додаємо борошно – ретельно перемішуємо.
Крок 3. Вимішуємо масу до тих пір, поки згусток не перестане прилипати до миски. Викладаємо ком на стіл і замішуємо тісто руками близько 10 хвилин, потім збираємо в грудку і поміщаємо в пакет. Залишаємо на столі, приблизно на півгодини.
Крок 4. «Отдохнувшую» основу ділимо на сегменти, вагою від 50 до 80 грам. З кожного шматочка скачуємо кульку і розгортаємо в тонкий коржик (близько 2 міліметрів).
Крок 5. Для начинки до фаршу додаємо подрібнений цибулю, сіль і мелений перець — перемішуємо. У центр кожної пшеничного заготовки викладаємо 2 столові ложки м’ясної маси.
Крок 6. Скріплюємо краю, роблячи, як можна більше складок. Хвостик трохи проворачиваем і зрізаємо зайве.
Крок 7. Акуратно занурюємо хінкалі в киплячу воду і перемішуємо, щоб напівфабрикати не злиплися. Чекаємо, поки грузинські «пельмені» спливуть, і готуємо ще 5-7 хвилин.
Крок 8. Апетитні хінкалі виловлюємо і подаємо, прикрасивши подрібненою петрушкою і сметаною. Приємного апетиту!