Тісто для хінкалі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Заварне тісто на окропі для хінкалі

Заварне тісто на окропі для хінкалі готується трохи складніші, ніж класичне постої. Однак такий варіант приготування вам, напевно, доведеться за смаком. Тому до складу входять курячі яйця, за рахунок яких, працювати з основною – суцільне задоволення.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 30-32 шт.

Склад:

  • Борошно – 600 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Окріп – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Тархун – 20 гр.
  • Кінза – 20 гр.
  • Цибуля – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно змішуємо з сіллю і просіваємо через сито з дрібними отворами, вбиваємо два яйця і розтираємо до стану крихти. У центр вливаємо окріп і активно перемішуємо компоненти лопаткою.

Крок 2. В момент, коли більша частина компонентів «схопилася», вливаємо олію і продовжуємо заміс. Якщо консистенція здається рідкуватий, то додаємо борошно, але не більше ніж півтори столових ложки.

Крок 3. М’який грудку накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин, потім загорнути в плівку і даємо полежати ще з півгодини. В цей час в чаші блендера подрібнюємо зелень і цибулю, кашку перекладаємо до фаршу і, посоливши, перемішуємо.

Крок 4. «Отдохнувшую» основу розгортаємо в пласт і вирізаємо круглі заготовки (діаметр близько 12 сантиметрів). У центр кладемо по столовій ложі фаршу.

Крок 5. Догори піднімаємо тісто з одного боку і двома пальцями формуємо складку, кожну наступну щільно придавлюємо один до одного. Коли все зроблено, проворачиваем хвостик за напрямом «гармошки», обов’язково в стислому стані.

Крок 6. Кожен сформований напівфабрикат кладемо на обробну дошку, присипану борошном.

Крок 7. Готуємо хінкалі в підсоленій воді протягом 7-8 хвилин після закипання. Перед подачею за бажанням посипаємо спеціями і зеленню – знімаємо пробу. Приємного апетиту!