Тісто на кефірі для пиріжків – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати тісто на кефірі для пиріжків в духовці?

Пишні домашні пиріжки легко можна приготувати навіть без дріжджів. Така домашня випічка підійде для легкого перекусу і чаювання в колі друзів.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Кефір 3,2 % – 200 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно вищого сорту – 450-500 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1,5-2 ч. л.

Процес приготування:

1. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Всипте сіль, цукор і соду, перемішайте.

2. Додайте сметану і знову перемішайте.

3. Вбийте в миску одне яйце і влийте соняшникову олію, ще раз добре перемішайте.

4. Борошно просіяти, щоб тісто просякнув киснем і вийшло повітряним. Частинами всипте борошно і кожен раз добре перемішуйте тісто.

5. Вимішуйте тісто спочатку ложкою, коли воно стане досить щільним, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.

Приємного апетиту!