Як приготувати тісто на кефірі для пиріжків в духовці?
Пишні домашні пиріжки легко можна приготувати навіть без дріжджів. Така домашня випічка підійде для легкого перекусу і чаювання в колі друзів.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Кефір 3,2 % – 200 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно вищого сорту – 450-500 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 1,5-2 ч. л.
Процес приготування:
1. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Всипте сіль, цукор і соду, перемішайте.
2. Додайте сметану і знову перемішайте.
3. Вбийте в миску одне яйце і влийте соняшникову олію, ще раз добре перемішайте.
4. Борошно просіяти, щоб тісто просякнув киснем і вийшло повітряним. Частинами всипте борошно і кожен раз добре перемішуйте тісто.
5. Вимішуйте тісто спочатку ложкою, коли воно стане досить щільним, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.
Приємного апетиту!