Ткемалі з аличі – 8 найсмачніших рецепти на зиму з покроковими фото

Грузинське ткемалі з червоної аличі

Ткемалі, в основі якого червона алича має кисло-пряним смаком, неймовірно красивим темно-сливовим кольором і як доповнення до всього може здивувати своїм незрівнянним ароматом, який ви будете почувати протягом всього процесу приготування.

Час готування: 60 хв

Час приготування:35 хв.

Порцій – 15.

Склад:

  • Алича червона – 1000 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Часник – 4-5 зуб.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо перець чилі від насіння і розрізаємо на кілька частин.

2. Потім перекладаємо перець з часником в блендер і перебиваємо.

3. До них же всипаємо хмелі-сунелі і додаємо будь-яку зелень за смаком, все вміст знову подрібнюємо до однорідності.

4. Переходимо до основного інгредієнта. Ягоди промиваємо і мнемо товкачиком, щоб вони пустили сік.

5. Варимо ягоди у власному соку протягом 20 хвилин.

6. Після чого перекладаємо їх на друшляк з дрібним ситом і перетираємо, щоб відокремити кісточки зі шкіркою від м’якоті.

7. Однорідне пюре уварюють протягом 10 хвилин на маленькому вогні, далі додаємо сіль, цукор і приготовану перцево-часникову пасту зі спеціями. Все добре перемішуємо і продовжуємо варити ще хвилин 10-15.

8. В цей час стерилізуємо банки, які відразу ж наповнюємо гарячим соусом ткемалі з червоної аличі. Зберігати таку заготовку можна як у холодильнику, так і при кімнатній температурі.

Бажаємо приємного апетиту!