Грузинське ткемалі з червоної аличі
Ткемалі, в основі якого червона алича має кисло-пряним смаком, неймовірно красивим темно-сливовим кольором і як доповнення до всього може здивувати своїм незрівнянним ароматом, який ви будете почувати протягом всього процесу приготування.
Час готування: 60 хв
Час приготування:35 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Алича червона – 1000 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Часник – 4-5 зуб.
- Перець чилі – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо перець чилі від насіння і розрізаємо на кілька частин.
2. Потім перекладаємо перець з часником в блендер і перебиваємо.
3. До них же всипаємо хмелі-сунелі і додаємо будь-яку зелень за смаком, все вміст знову подрібнюємо до однорідності.
4. Переходимо до основного інгредієнта. Ягоди промиваємо і мнемо товкачиком, щоб вони пустили сік.
5. Варимо ягоди у власному соку протягом 20 хвилин.
6. Після чого перекладаємо їх на друшляк з дрібним ситом і перетираємо, щоб відокремити кісточки зі шкіркою від м’якоті.
7. Однорідне пюре уварюють протягом 10 хвилин на маленькому вогні, далі додаємо сіль, цукор і приготовану перцево-часникову пасту зі спеціями. Все добре перемішуємо і продовжуємо варити ще хвилин 10-15.
8. В цей час стерилізуємо банки, які відразу ж наповнюємо гарячим соусом ткемалі з червоної аличі. Зберігати таку заготовку можна як у холодильнику, так і при кімнатній температурі.
Бажаємо приємного апетиту!