Томатна паста блендером на зиму
Томатна паста блендером на зиму – рецепт, який освоїть навіть дитина. Приготування пасти вимагатимуть лише один інгредієнт. М’ясисті визрілі томати можна використовувати в будь-якій кількості. Томатна паста, приготовлена таким способом, виходить з ніжною, гладкою текстурою. Соуси використовуємо за бажанням, додаємо до заправки для супів або других страв.
Час готування – 4 год 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Помідори – будь-яка кількість.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті помідори нарізаємо так, як подобається. Не забуваємо вирізати плодоніжку.
Крок 2. Нарізку порційно складаємо в чашу блендера і подрібнюємо.
Крок 3. Пробиті томати переливаємо в товстостінну каструлю і повторюємо процедуру, поки не закінчаться помідори.
Крок 4. Встановлюємо каструлю на середній конфорці. Проварюємо протягом 2,5 годин при постійному помішуванні.
Крок 5. Через час, акуратно проціджуючи масу через сито, перетираємо м’якоть. Вийшло пюре перекладаємо в чисту каструлю і повертаємо на вогонь.
Крок 6. Довівши до кипіння, мінімізуємо нагрівання і проварюємо заготівлю ще близько години.
Крок 7. Попередньо підготовлені простерилізовані банки наповнюємо киплячій томатною пастою і закатуємо стерилізованими кришками. Охолоджуємо в перевернутому і закутаному стані приблизно добу. Після повного охолодження переміщуємо загортання в комору або льох. Коли потрібно заготівля, дістаємо її і використовуємо за призначенням. Приємного апетиту!