Томатний сік у домашніх умовах на зиму – 10 рецептів з покроковими фото

Домашній сік з червоних помідорів на зиму без солі

Свіжі томати в процесі приготування соку не вимагають додавання солі та цукру. Найголовніше, щоб помідори були свіжими, без гнилі і інших недоліків. Вибирати для готового напою слід невеликі і соковиті плоди.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Помідор – 1,5-2 кг

Процес приготування:

1. Вимиваємо томати в струмені холодної води. Витираємо рідина на плодах рушником. Видаляємо чорні точки, гниль та інші недоліки томатів. Вирізаємо місця кріплення плодоніжок, подрібнюємо плоди.

2. Викладаємо помідори в м’ясорубку і добиваємося їх перетворення в пюре. Перелити масу в каструлю, яку ставимо на плиту. Доводимо подрібнені томати до кипіння, знімаємо пінку. Потім зменшуємо вогонь і варимо масу 30 хвилин.

3. Поки томатний напій вариться, підготуємо банки і кришки для закачування. Спочатку перевіряємо їх на наявність дефектів, а потім очищаємо з допомогою соди і губки. Ретельно промиваємо, чекаємо повного висихання тари. Поміщаємо банки і кришки в духову шафу для стерилізації.

4. Варимо томатний напій до потрібної густоти. Потім розливаємо гарячу суміш по банкам. Накриваємо їх кришками і закатуємо.

5. Перевертаємо ємності дном вгору. Ставимо їх на підлогу і закутуємо. Коли банки з соком охолонуть, повертаємо їх у звичайне положення і залишаємо на зберігання в погребі.

Приємного апетиту!