Томатний соус з помідорів на зиму – 8 смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Заготівля соусу з помідорів і болгарського перцю

Заготівля соусу з помідорів і болгарського перцю – рецепт середньої складності, який не завдасть клопоту. Якщо все робити згідно описаним кроків, результат порадує вас. Густа приправа ідеально підходить для макаронів, пельменів, лазаньї та інших страв.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Склад:

  • Помідори – 700 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Болгарський перець – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо стиглі і м’ясисті плоди і змиваємо сильним напором води забруднення.

Крок 2. Овочі позбавляємо від плодоніжок і розрізаємо на частини. Розрізавши навпіл або на четвертинки, зробити це буде простіше.

Крок 3. Підготовлені томати завантажуємо в ємність електроприладу і пробиваємо до гладкого стану. Можна обшпарити окропом і видалити шкірку. Щоб не перевантажувати техніку, подрібнюємо складові порціями.

Крок 4. Овочі пробиваємо разом або окремо. У болгарському перці вичищаємо перетинки і насінну коробку, розрізавши навпіл Часник очищаємо і обполіскуємо. Допустимо застосувати гранульований часник. Овочі закладаємо в агрегат і перебиваємо до гладкості.

Крок 5. У сотейник з товстим дном вивантажуємо подрібнені овочі. Присмачую натуральної томатною пастою і рослинним маслом. Поставивши на середній нагрів, чекаємо закипання. При необхідності видаляємо піну шумівкою. Проварюємо соус не більше 50 хвилин.

Крок 6. Через 50 хвилин, коли маса увариться, кладемо приправи і уварюємо ще чверть години. Потім додаємо оцет. Перевіряємо на смак, при необхідності додаємо спеції, щоб врівноважити.

Крок 7. Пів-літрові або меншого обсягу ємності моєму і прожарюємо над парою або в духовій шафі. Стерилізовані баночки наповнюємо запашним томатом. Для зручності беремо воронку з широким горлом і ополоник. Притримуємо рушником, щоб не обпалити руки.

Крок 8. Герметично закорковуємо прокип’яченими кришками і ставимо охолоджуватися кришками вниз. Як охолонуть, переносимо в льох або шафа з консервацією. Приємного апетиту!