Торт «Черепаха» – 10 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати торт «Черепаха» на сковороді?

Яких тільки «Черепах» не придумано, навіть і на сковороді примудряються піч коржі для цього тортика! Якщо вам сподобається і такий рецепт, тоді рекомендуємо приготувати його на своїй кухні, здивувавши всіх, а прикрасити тортик можна кружечками ківі, як і в попередньому рецепті.

Склад:

Для тіста:

  • Згущене молоко – 400 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно – 450 гр.
  • Цукор – 1 склянка

Для крему:

  • Молоко – 500 мл
  • масло – 200 гр.
  • Цукрова пудра або цукор – 1 склянка
  • Ванілін – за смаком.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Ківі – 6 шт.

Процес приготування:

1. Для коржів в мисці з’єднаємо і гарненько розмішуєм згущене молоко з яйцями.

2. Соду пригасим невеликою кількістю оцту і додамо в яєчну масу, знову все розмішуєм.

3. Борошно просеем через сито і порційно додамо в тісто, розмішуючи кожен раз.

4. На 8-9 частин розділимо тісто і розкотимо з нього тонкі пластинки рівного розміру.

5. Обсмажимо з двох сторін на змащеній олією сковороді пластинки тесту.

6. Всі коржі обріжте по краях, щоб у вас вийшли коржі різного розміру (вгорі буде самий маленький) для панцира.

7. Крихту від коржів розтовчіть дрібно і не викидайте, вона потрібна.

8. Для крему в сотейнику розмішайте молоко з яйцями, ваніліном, цукром і борошном.

9. Вміст сотейника на повільному вогні доведіть до кипіння, весь час помішуючи.

10. У процесі варіння крем загусне, але ви дайте йому трохи охолонути, а потім промажте добре кремом ваші коржі, формуючи на плоскому блюді або на підносі тортик.

11. На низ викладайте самий великий корж і далі – по зменшенню, щоб у підсумку у вас вийшов торт у вигляді панцира.

12. Прикрасьте торт, кружальцями ківі, обклавши їм панцир повністю, а також з ківі можна сформувати голову, ніжки і хвостик у черепашки.

13. Крихту, що залишилася від коржів, посипте поруч, так у вас вийде імітація піску, по якому повзе красива зелена черепаха! Дайте торту просочитися кремом не менше 6 годин на холоді, а потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Порада: за бажанням цей тортик можна прикрасити не ківі, а шоколадною глазур’ю, а голову, ноги і хвостик черепахи зробити з шматочків банана чи з чогось іншого.