Дуже смачна «Черепаха» з йогуртовим кремом в домашніх умовах
З кремом на основі йогурту виходить ще один оригінальний варіант «Черепахи». Смак крему буде повністю залежати від того, який саме йогурт ви додасте.
Склад:
Для тіста:
- Яйця – 6 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – 2 склянки
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Оцет для гасіння соди.
Для крему:
- рідкий Йогурт – 1 л
Для глазурі:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Молоко – 3-4 ст. л.
- Какао – 3 ст. л.
- Борошно – 1 ч. л.
- Цукор – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Бісквітне тісто для коржів приготуйте так: у миску розбийте яйця, додайте цукор і вбивайте яйця з цукром до появи густої, стійкої піни.
2. Просійте борошно Через сито і додайте її в збиту яєчну масу, розмішуючи тісто лопаткою, щоб яйця не опало.
3. Тепер додайте соду або розпушувач, ще раз акуратно розмішайте тісто.
4. Деко застеліть папером для випічки, викладайте на нього ложкою тісто, залишаючи місце між майбутніми коржиками, щоб вони не злиплися в духовці.
5. Випікайте до готовності коржики в нагрітій духовці до 180 градусів. Час випічки – щоб коржики пропеклися, але не стали занадто твердими.
6. Гарячі коржики знімайте з паперу і викладайте на стіл, давши їм охолонути. У холодному вигляді коржики стануть твердими, але від крему потім розм’якнуть.
7. Йогурт добре збийте міксером, щоб він став однорідним, за бажанням додайте туди цукор за смаком.
8. На плоскій великій тарілці формуйте панцир черепашки, відклавши коржі для ніжок, хвоста і ніжок черепашки. Вмочайте коржі в йогурт і викладайте їх один на одного гіркою.
9. Якщо після того, як ви викладете всі коржі, крем у вас ще залишиться, полийте їм черепаху зверху і помістіть її на годину в холод.
10. За цей час зробіть глазур, розмішавши з сухою борошном і цукром, какао і додавши туди три-чотири ложки молока.
11. Далі додайте масло, нарізане дрібними шматочками, і нагрівайте глазур, весь час помішуючи на маленькому вогні, щоб весь цукор і масло розтанули.
12. Прокип’ятіть глазур одну-дві хвилини, весь час помішуючи.
13. Дайте глазурі трішки охолонути і загуснути в тій ємності, де вона варилася, а потім полийте нею торт зверху.
14. На мордочці зобразіть очі.
15. Поставте торт в холоді ще 3-4 години і подавайте до столу.
Приємного апетиту!