Торт «Черепаха» – 10 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Швидкий і смачний рецепт торта «Черепаха» на кефірі

Кефір також відмінно підходить для додавання в крем для торта «Черепаха»: за допомогою цього компонента у вас вийде трохи більше кисленька просочення коржів. Прикрашайте зверху тортик на свій розсуд, наприклад, завдавши візерунки білим шоколадом, розтопленим на водяній бані.

Склад:

  • Молоко – 1 склянка
  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 2-2,5 ст.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.

Для крему:

  • Цукор – за смаком.
  • Кефір – 1 склянка
  • Жирний йогурт – 0,5-0,7 л.

Для глазурі:

  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Какао – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. З яєць, молока, гашеного соди і борошна замісити тісто віночком або кулінарним міксером.

2. Далі потрібно спекти маленькі млинці для черепашки на сковороді.

3. Крем для коржів робиться з йогурту, добре розмішаного з кефіром. Йогурт повинен бути солодким, з яким-небудь ароматним смаком. Якщо крем здасться вам не солодким, а кисленьким, додайте в нього цукор і гарненько збийте вінчиком.

4. Збирайте торт на великому плоскому блюді, змащуючи коржі кремом і укладаючи гіркою у вигляді панцира. Не забудьте залишити млинці для лапок, голови і хвостика вашої «тваринки».

5. Для глазурі доведіть до кипіння сметану, вже розмішану з какао і цукром, вимкніть вогонь. В глазур додайте масло і добре розмішайте.

6. Покрийте глазур’ю панцир черепахи зверху.

7. Їжте торт через 4-6 годин, давши йому добре просочитися в холодильнику.

Приємного апетиту!