Швидкий і смачний рецепт торта «Черепаха» на кефірі
Кефір також відмінно підходить для додавання в крем для торта «Черепаха»: за допомогою цього компонента у вас вийде трохи більше кисленька просочення коржів. Прикрашайте зверху тортик на свій розсуд, наприклад, завдавши візерунки білим шоколадом, розтопленим на водяній бані.
Склад:
- Молоко – 1 склянка
- Яйця – 6 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – 2-2,5 ст.
- Сода – 1,5 ч. л.
- Оцет для гасіння соди.
Для крему:
- Цукор – за смаком.
- Кефір – 1 склянка
- Жирний йогурт – 0,5-0,7 л.
Для глазурі:
- Сметана – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Какао – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. З яєць, молока, гашеного соди і борошна замісити тісто віночком або кулінарним міксером.
2. Далі потрібно спекти маленькі млинці для черепашки на сковороді.
3. Крем для коржів робиться з йогурту, добре розмішаного з кефіром. Йогурт повинен бути солодким, з яким-небудь ароматним смаком. Якщо крем здасться вам не солодким, а кисленьким, додайте в нього цукор і гарненько збийте вінчиком.
4. Збирайте торт на великому плоскому блюді, змащуючи коржі кремом і укладаючи гіркою у вигляді панцира. Не забудьте залишити млинці для лапок, голови і хвостика вашої «тваринки».
5. Для глазурі доведіть до кипіння сметану, вже розмішану з какао і цукром, вимкніть вогонь. В глазур додайте масло і добре розмішайте.
6. Покрийте глазур’ю панцир черепахи зверху.
7. Їжте торт через 4-6 годин, давши йому добре просочитися в холодильнику.
Приємного апетиту!