Торт Чорний принц – 7 рецептів на кефірі, сметані з фото покроково

Пишний домашній торт «Чорний принц» в мультиварці

Важко недооцінити значимість мультиварки в приготуванні пишного бісквіта. Ви точно не зіткнетеся з тим, що тісто для бісквіта осяде, адже вам не доведеться відкривати духовку, щоб перевіряти готовність. Потрібно всього лише замісити тісто і запастися терпінням, чекаючи, поки програма завершить роботу.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Какао-порошок – 1,5 ст. л.
  • Яйце – 2-3 шт.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.

Для крему:

  • Варена згущене молоко – 380 гр.
  • Сметана – 200 гр.

Для прикраси:

  • Волоські горіхи – 100 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо збивати міксером яйця з цукром, поступово всипаючи какао-порошок. Додаємо кефір і збиваємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Поступово вмішуючи соду, гашену оцтом, продовжуємо перемішувати вручну.

2. Просіваємо Через сито борошно і замішуємо полужидкое тісто.

3. Чашу мультиварки потрібно попередньо промити і висушити. Потім дно і краї змащуємо маслом, застеляємо пергаментом. І рівномірно заповнюємо тістом.

4. Встановлюємо режим мультиварки випічка на 1 годину 20 хвилин. По закінченню цього часу, залишаємо тісто ще на 20 хвилин в режимі підігріву під закритою кришкою.

5. Паралельно з цим, змішуємо сметану з вареним згущеним молоком. Трохи згущеного молока залишаємо для прикраси торта. Довго і старанно збивати не потрібно, інакше крем може вийти занадто рідким.

6. Готовий корж розрізаємо на три частини і кожну просочуємо кремом. Верх змащуємо залишилася вареним згущеним молоком, а боки торта обмазуємо залишилися кремом. Торт рясно посипаємо подрібненою волоським горіхом або будь-яким іншим. Готовий торт слід залишити в холодному місці на кілька годин і після можна подавати до столу.

Приємного вам апетиту!