Пишний домашній торт «Чорний принц» в мультиварці
Важко недооцінити значимість мультиварки в приготуванні пишного бісквіта. Ви точно не зіткнетеся з тим, що тісто для бісквіта осяде, адже вам не доведеться відкривати духовку, щоб перевіряти готовність. Потрібно всього лише замісити тісто і запастися терпінням, чекаючи, поки програма завершить роботу.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Порцій – 6-8.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Кефір – 1,5 склянки
- Цукор – 1 склянка
- Какао-порошок – 1,5 ст. л.
- Яйце – 2-3 шт.
- Сода – 1,5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
Для крему:
- Варена згущене молоко – 380 гр.
- Сметана – 200 гр.
Для прикраси:
- Волоські горіхи – 100 гр.
Процес приготування:
1. Починаємо збивати міксером яйця з цукром, поступово всипаючи какао-порошок. Додаємо кефір і збиваємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Поступово вмішуючи соду, гашену оцтом, продовжуємо перемішувати вручну.
2. Просіваємо Через сито борошно і замішуємо полужидкое тісто.
3. Чашу мультиварки потрібно попередньо промити і висушити. Потім дно і краї змащуємо маслом, застеляємо пергаментом. І рівномірно заповнюємо тістом.
4. Встановлюємо режим мультиварки випічка на 1 годину 20 хвилин. По закінченню цього часу, залишаємо тісто ще на 20 хвилин в режимі підігріву під закритою кришкою.
5. Паралельно з цим, змішуємо сметану з вареним згущеним молоком. Трохи згущеного молока залишаємо для прикраси торта. Довго і старанно збивати не потрібно, інакше крем може вийти занадто рідким.
6. Готовий корж розрізаємо на три частини і кожну просочуємо кремом. Верх змащуємо залишилася вареним згущеним молоком, а боки торта обмазуємо залишилися кремом. Торт рясно посипаємо подрібненою волоським горіхом або будь-яким іншим. Готовий торт слід залишити в холодному місці на кілька годин і після можна подавати до столу.
Приємного вам апетиту!