Торт «Естерхазі» – класичний рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування мигдального торта «Естерхазі»

Мигдальний версія торта складається з п’яти коржів, хрусткі зовні і дуже м’яких всередині. В них доданий мигдаль, надає торту неймовірний смак і аромат. Напевно, ви вже представили, як пробуєте цей вишуканий десерт. А це значить, що настав час приступити до його приготування.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 4 години.

Порцій – 12.

Інгредієнти для коржів:

  • мигдальна Борошно – 200 гр.
  • Яєчні білки – 250 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Цукрова пудра – за смаком.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 80 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 гр.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – 80 гр.

Інгредієнти для прикраси:

  • Білий шоколад – 100 гр.
  • Темний шоколад – 30 гр.
  • Абрикосове варення – 3 ст. л.
  • Пелюстки мигдалю – за смаком.

Процес приготування:

1. Приступаємо до приготування тіста для нашого мигдалевого «Естерхазі». Яєчні білки збиваємо міксером в глибокій скляній мисці. Дуже важливо, щоб ємність була абсолютно суха. Починаємо збивати з мінімальної швидкості, поступово переходячи до максимальної. Невеликими порціями додаємо в білки цукор. В результаті ви повинні отримати міцні списи. Перевірити білки ви можете за допомогою ложки: якщо вони не стікають по ній, значить ви досягли потрібного результату. До отриманої маси додаємо мигдалеву борошно. Її необхідно акуратно вмішувати, щоб білки не осіли і залишилися такими ж повітряними.

2. Нам необхідно намалювати на папері для випічки кола, розмір яких може варіюватися від 20 до 25 сантиметрів. Наші кола будуть діаметром до 20 сантиметрів. З підготовленого тіста у нас вийде десь 5 коржів. Для перенесення білкової маси ми використовуємо кондитерський мішок. Рівномірно розподіляємо її на папері для випічки. Додатково ви можете вирівняти коржі лопаткою. Зверху ми посипаємо білкову масу цукровою пудрою. Завдяки цьому інгредієнту коржі будуть хрусткими зовні і дуже м’якими всередині. Випікаємо основу нашого торта при 170° на протязі 15 хвилин.

3. Коли коржі будуть готові, потрібно максимально швидко зняти з них папір, так як є ризик, що пізніше вона може не відійти. Намагайтеся дотримувати акуратність, тому що коржі торта досить крихкі.

4. Переходимо до крему. В окремій ємності збиваємо яєчні жовтки, цукор і крохмаль. Ретельно перемішуємо суміш до отримання однорідності. Нагріваємо молоко на середньому вогні. Поступово починаємо додавати його в жовткову суміш, не припиняючи помішувати. Ставимо масу на невеликий вогонь і варимо до загустіння. Накриваємо крем для торта харчовою плівкою і даємо йому охолонути.

5. Збиваємо згущене молоко. Воно має бути кімнатної температури, тому його необхідно заздалегідь дістати з холодильника. До згущеного молока додаємо м’яке масло кімнатної температури, починаємо збивати суміш. Підсумкова консистенції повинна нагадувати крем. Додаємо отриману масу до остившему крему з жовтків і молока. Акуратно перемішуємо суміш, щоб вона стала однорідною.

6. Приступаємо до збору торта. Кожен корж необхідно змастити кремом. Тільки верхню частину залишаємо порожнім. Боки нашого мигдалевого торта вирівнюємо залишилися кремом.

7. На верхній шар коржа наносимо абрикосове варення. Рівномірно розподіляємо його. Молочний шоколад розтоплюємо в поєднанні з молоком. Це можна зробити на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі. Заливаємо його на верхній корж і розподіляємо. Темний шоколад також топимо разом з молоком. Він необхідний нам для того, щоб намалювати спіралі. Малюнок буде йти від центру торта до країв. За допомогою зубочистки малюємо лінії. З боків нашого торта розподіляємо мигдальні пелюстки. Торт необхідно залишити в холодильнику на кілька годин, щоб він встиг добре просочитися. Тепер ви можете насолодитися божественно ніжним смаком цього десерту. Приємного апетиту!