Як приготувати смачний торт «Монастирська хата» зі згущеним молоком?
Цікава інтерпретація дуже відомого торт «Монастирська хата». В якості основи для крему буде використано згущене молоко. Десерт виходить солодким і ситним.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Маргарин – 180 гр.
- Сметана – 250 мл
- Вишня – 300 гр.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Стружка кокосова – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно, додати розм’якшений маргарин і сметану.
2. Всипте цукор і розпушувач для тіста.
3. Замісіть тісто і залиште його на півгодини.
4. Потім розділіть тісто на 10 частин, скачайте з них ковбаски.
5. Тісто розкачайте в тонкі прямокутники. На тісто покладіть вишню.
6. Закріпіть краю тесту, щоб вишня залишилася всередині. Випікайте трубочки в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин, потім остудіть їх.
7. Приготуйте крем. Змішайте варену згущенку з розм’якшеним вершковим маслом.
8. Охолоджені трубочки складайте шарами один на одного і промазывайте кремом. У вас вийде торт, за формою нагадує хатинку.
9. Посипте торт кокосовою стружкою і поставте в холодильник для просочення на кілька годин. Після цього торт «Монастирська хата» можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!