Торт Мурашник класичний – самий смачний і простий рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Дуже смачний торт Мурашник без згущеного молока

Не всім подобається жирний крем на основі цілої пачки масла і згущеного молока, тому пропонуємо варіант приготування Мурашника з шоколадним заварним кремом на молоці.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 170 г;
  • Масло 82,5 % ‑ 110 г;
  • Сметана – 110 г;
  • Цукровий пісок – 60 г;
  • Сода – 0,25 ч. л.;
  • Сіль – 0,3 ч. л.

Для крему:

  • Молоко 3,2 % ‑ 300 мл;
  • Цукровий пісок – 110 г;
  • Масло 82,5 % ‑ 70 г;
  • Какао-порошок – 1 ст. л.;
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в глибоку миску. Додати сіль, соду (гасити нічим не потрібно), цукровий пісок, перемішати.

2. Порізати в суміш холодне вершкове масло кубиками. Порубати суміш в дрібну крихту за допомогою кухонного комбайна або ножем.

3. Додати сметану, розмішати. Зібрати тісто в щільний шар і загорнути в целофановий пакет. Прибрати тісто в морозильник, приплюснувши його рукою, на 20 хв.

4. Деко застелити килимком для випікання або пергаментом. Духовку розігріти до 180 градусів.

5. Потерти тісто на крупну тертку і розподілити рівномірно по листу.

6. Випікати заготівлю близько 20 хв. до золотистої рум’яності.

7. У сотейник з товстим дном і стінками влити молоко, всипати кукурудзяний крохмаль, цукор, какао-порошок. Збити міксером або віночком, щоб запобігти появі грудочок. Кукурудзяний крохмаль можна замінити картопляним, проте в такому випадку можлива поява присмаку.

8. Поставити сотейник на невеликий вогонь і варити до закипання, постійно помішуючи. Після закипання варити близько 30 сек. Зняти суміш з вогню і додати вершкове масло, розмішати.

9. У крем всипати крихти печива, розламані руками, і ретельно перемішати.

10. Викласти масу на блюдо невисокою горою і прибрати в холод на 3-4 години.

11. Подавати порізаний шматочками Мурашник до гарячого чаю або кави.

Приємного апетиту!