Дуже смачний торт Мурашник без згущеного молока
Не всім подобається жирний крем на основі цілої пачки масла і згущеного молока, тому пропонуємо варіант приготування Мурашника з шоколадним заварним кремом на молоці.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 170 г;
- Масло 82,5 % ‑ 110 г;
- Сметана – 110 г;
- Цукровий пісок – 60 г;
- Сода – 0,25 ч. л.;
- Сіль – 0,3 ч. л.
Для крему:
- Молоко 3,2 % ‑ 300 мл;
- Цукровий пісок – 110 г;
- Масло 82,5 % ‑ 70 г;
- Какао-порошок – 1 ст. л.;
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Борошно просіяти в глибоку миску. Додати сіль, соду (гасити нічим не потрібно), цукровий пісок, перемішати.
2. Порізати в суміш холодне вершкове масло кубиками. Порубати суміш в дрібну крихту за допомогою кухонного комбайна або ножем.
3. Додати сметану, розмішати. Зібрати тісто в щільний шар і загорнути в целофановий пакет. Прибрати тісто в морозильник, приплюснувши його рукою, на 20 хв.
4. Деко застелити килимком для випікання або пергаментом. Духовку розігріти до 180 градусів.
5. Потерти тісто на крупну тертку і розподілити рівномірно по листу.
6. Випікати заготівлю близько 20 хв. до золотистої рум’яності.
7. У сотейник з товстим дном і стінками влити молоко, всипати кукурудзяний крохмаль, цукор, какао-порошок. Збити міксером або віночком, щоб запобігти появі грудочок. Кукурудзяний крохмаль можна замінити картопляним, проте в такому випадку можлива поява присмаку.
8. Поставити сотейник на невеликий вогонь і варити до закипання, постійно помішуючи. Після закипання варити близько 30 сек. Зняти суміш з вогню і додати вершкове масло, розмішати.
9. У крем всипати крихти печива, розламані руками, і ретельно перемішати.
10. Викласти масу на блюдо невисокою горою і прибрати в холод на 3-4 години.
11. Подавати порізаний шматочками Мурашник до гарячого чаю або кави.
Приємного апетиту!