Рецепт пісочного Мурашника через м’ясорубку
Якщо вдома є м’ясорубка, можна прокрутити тісто для торта через грати з великими отворами. У такому випадку при випіканні вийдуть тонкі смужки пісочного тіста, які швидко пропечуться. Торт поливається розтопленим шоколадом.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 10.
Склад:
- Борошно пшеничне – 4 склянки;
- Масло вершкове – 1 пачка + півпачки для крему;
- Сметана 20 % жирності – 0,5 склянки;
- Цукор – 0,5 склянки;
- Варена згущене молоко – 1 банка;
- Сода – 0,5 ч. л.;
- Шоколад молочний – 1 плитка;
- Кунжут – 1 пачка.
Процес приготування:
1. Масло вершкове розтопити в мікрохвильовій печі імпульсами за 10 сек. Додати до нього цукровий пісок.
2. Соду в мисці перемішати зі сметаною.
3. З’єднати масляну і сметанную суміші, додати порціями просіяне борошно. Замісити руками тісто, сформувати з нього кулю.
4. Встановити на м’ясорубку грати з великими дірочками, прокрутити тісто. Періодично відрізати тісто від м’ясорубки ножем, щоб виходили стрічки близько 3 см завдовжки.
5. Деко застелити харчовою пергаментом і викласти за нього пісочне печиво.
6. Попередньо розігріти духовку до 200 градусів. Забрати деко з заготівлею в духовку на 20 хв. і випікати тісто до рум’яного золотистого кольору.
7. Печиво остудити і поламати руками в невелику крихітку.
8. Викласти згущене молоко в миску, додати до неї півпачки розм’якшеного вершкового масла і збити міксером до об’єднання.
9. Додати до крему шматочки печива, перемішати. Викласти з маси гірку на тарілці. Прибрати в холодильник.
10. Шоколад розтопити на водяній бані, але акуратно, щоб у нього не потрапила вода, інакше шоколад згорнеться. Полити Мурашник розтопленим шоколадом і посипати насінням кунжуту.
Приємного апетиту!