Торт Мурашник класичний – самий смачний і простий рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Домашній торт Мурашник з кукурудзяних паличок

Знайомий з дитинства смак торта з кукурудзяних паличок нікого не залишить байдужим. Мурашник швидко готується і так само блискавично з’їдається.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Палички кукурудзяні – 130 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Варена згущене молоко – 150 г;
  • Арахіс або волоські горіхи – 60 р.

Процес приготування:

1. Більшу частину паличок порізати за допомогою гострого ножа невеликими кільцями, решта залишити в тому ж вигляді, що і були.

2. Арахіс або волоські горіхи прожарити на сковорідці, перетерти між пальців, щоб очистити від тонкої коричневою лушпиння.

3. Порізати горіхи на невеликі шматочки за допомогою ножа або покласти їх в щільний целофановий мішок і побити кухонним молотком (сильно не захоплюватися, інакше горіхи перетворяться в дрібну крихту). Або можна по пакету покатати важку качалку для цих же цілей. Додати горіхи до паличок.

4. Вершкове масло розтопити на водяній бані або короткими імпульсами в мікрохвильовій печі. Ні в якому разі не можна заміняти вершкове масло на спред і тим більше на маргарин.

5. Додати до вершкового масла варене згущене молоко і збити міксером або блендером до гладкої однорідної емульсії.

6. Викласти кукурудзяні палички в глибоку миску, вилити на них крем. Ретельно перемішати масу, щоб всі палички вкрилися кремом.

7. Викласти масу у форму для випічки, попередньо выстеленную харчовою плівкою.

8. Прибрати в холодильник на 3-4 години або на ніч для застигання.9. Порізати Мурашник на порційні шматочки і подавати до холодного молока або гарячого какао.

Приємного апетиту!