Домашній торт Мурашник з кукурудзяних паличок
Знайомий з дитинства смак торта з кукурудзяних паличок нікого не залишить байдужим. Мурашник швидко готується і так само блискавично з’їдається.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Палички кукурудзяні – 130 г;
- Масло вершкове – 100 г;
- Варена згущене молоко – 150 г;
- Арахіс або волоські горіхи – 60 р.
Процес приготування:
1. Більшу частину паличок порізати за допомогою гострого ножа невеликими кільцями, решта залишити в тому ж вигляді, що і були.
2. Арахіс або волоські горіхи прожарити на сковорідці, перетерти між пальців, щоб очистити від тонкої коричневою лушпиння.
3. Порізати горіхи на невеликі шматочки за допомогою ножа або покласти їх в щільний целофановий мішок і побити кухонним молотком (сильно не захоплюватися, інакше горіхи перетворяться в дрібну крихту). Або можна по пакету покатати важку качалку для цих же цілей. Додати горіхи до паличок.
4. Вершкове масло розтопити на водяній бані або короткими імпульсами в мікрохвильовій печі. Ні в якому разі не можна заміняти вершкове масло на спред і тим більше на маргарин.
5. Додати до вершкового масла варене згущене молоко і збити міксером або блендером до гладкої однорідної емульсії.
6. Викласти кукурудзяні палички в глибоку миску, вилити на них крем. Ретельно перемішати масу, щоб всі палички вкрилися кремом.
7. Викласти масу у форму для випічки, попередньо выстеленную харчовою плівкою.
8. Прибрати в холодильник на 3-4 години або на ніч для застигання.9. Порізати Мурашник на порційні шматочки і подавати до холодного молока або гарячого какао.
Приємного апетиту!