Торт «Пташине молоко» з манкою – 5 покрокових рецептів в домашніх умовах

Торт «Пташине молоко» з манкою — дуже смачний десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Замість звичного суфле пропонуємо використовувати крем з манної крупи. Оцініть 5 кулінарних ідей з докладним описом процесу. Цікавий десерт можна виконати як у духовці, мультиварці, так і без процесу випікання.

Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном в домашніх умовах

Ніжний домашній десерт «Пташине молоко» сподобається і дорослим, і дітям. Приготуйте яскравий торт по простому рецептом з лимоном і кремом з манної крупи. Ідеальне доповнення сімейного чаювання!

Інгредієнти на
10 порц.

  • Борошно пшеничне 150 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Какао 2 ст. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Для крему:
  • Манна крупа 2.5 ст. л.
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Цукор-пісок 120 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Для глазурі:
  • Шоколад 60 гр.
  • Масло вершкове 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Пташине молоко» з манкою в домашніх умовах? У загальній мисці з’єднуємо продукти для тіста. Спершу висипаємо сухі інгредієнти. Ретельно збиваємо масу міксером до розбивання грудок.
  2. тягуче тісто Викладаємо у форму для випікання. Рівномірно розподіляємо продукт. Випікаємо корж 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  3. Готовий продукт обережно викладаємо на решітку і даємо йому охолонути.
  4. Корж виходить тонким, тому важливо його не пошкодити.
  5. Поділяємо випічку на два шари, рівних по товщині.
  6. Далі заливаємо лимон крутим окропом. Залишаємо його на час.
  7. Для крему варимо манну крупу на молоці з цукром.
  8. Повертаємося до ошпаренному лимону. Його слід подрібнити в кашку.
  9. Лимонну масу перекладаємо в манну кашу. Збиваємо масу до гладкого стану.
  10. Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло. Розмішуємо.
  11. Обмазуємо готовим кремом перший шар коржа.
  12. Закриваємо заготівлю другим шаром.
  13. Для глазурі розтоплюємо шоколад з вершковим маслом. Отриманою сумішшю обмазуємо поверхню торта. Десерт ставимо в холодильник до застигання. Ніжний торт пташине молоко готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!

Торт «Пташине молоко» з кремом з манки — рецепт Радянського часу

Особливо ніжний і приємний на смак торт «Пташине молоко» виходить з додаванням манки. Крупа необхідна для повітряного крему. Візьміть на замітку перевірений рецепт радянського часу.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Для сиропу:

  • Вода – 1 склянка
  • Цукор – 70 гр.

Для крему:

  • Крупа манна – 100 гр.
  • Молоко – 2 склянки
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.

Для глазурі:

  • Шоколад – 1 плитка.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти для приготування торта.

2. Для коржа розтираємо масло з цукром. Сюди ж додаємо яйця, какао, борошно і соду.

3. Ретельно вимішуємо густу суміш, перелити її в форму для запікання і ставимо в духовку на 40 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів.

4. В цей час починаємо готувати крем. Манну крупу заливаємо молоком і ставимо на плиту.

5. Коли каша почне розбухати і густіти, додаємо в неї цукор, вершкове масло і лимонний сік. Збиваємо до однорідності.

6. Готовий корж охолодити і просочуємо сиропом. Для нього розчиніть цукор в окропі.

7. Щільно обмазуємо випічку кремом з манної крупи.

8. Для глазурі розтоплюємо вершкове масло з плиткою шоколаду. Покриваємо масою торт. Даємо йому застигнути в холодильнику, ділимо на порції і подаємо до столу!

Як приготувати торт «Пташине молоко» з манкою і желатином?

Щоб торт «Пташине молоко» добре тримав форму, можна використовувати у приготуванні желатин. Ніжний крем з манної крупи додасть десерту особливий смак. Подавайте яскраве частування для святкового столу або до сімейного чаювання.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Крупа манна – 2,5 ст. ложки
  • Вода – 100 мл
  • Желатин – 1 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Для тіста розтираємо 100 грам вершкового масла зі склянкою цукру. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

2. Далі додаємо борошно і ретельно вимішуємо тісто до однорідності.

3. Розкачуємо заготовку в тонкий пласт будь-якої форми.

4. Випікаємо основу в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин.

5. Для крему з’єднуємо 150 грам вершкового масла зі згущеним молоком. Розмішуємо або збиваємо продукти.

6. Окремо відварюємо манну крупу і кладемо її в загальну масу. Продовжуємо збивати до однорідності.

7. Для сиропу з’єднуємо склянку цукру з невеликою кількістю води. Варимо суміш 5 хвилин на слабкому вогні.

8. В гарячій воді розчиняємо желатин. Гарненько розмішуємо його.

9. Виливаємо в крем желатин. Знову збиваємо його.

10. Готовий корж просочуємо сиропом і доповнюємо кремом з манної крупи.

11. Для глазурі з’єднуємо шоколад з вершковим маслом. Нагріваємо продукти і розмішуємо.

12. Шоколадною глазур’ю обливаємо десерт. За смаком прикрашаємо ягодами і ставимо в холодильник до повного застигання.

13. Домашній торт «Пташине молоко» з желатином готовий. Діліть його шматочки і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт торта «Пташине молоко» з манкою без випічки

Оригінальний рецепт торта «Пташине молоко» – без використання духовки. Простий варіант без випічки можна використовувати для домашніх сніданків або посиденьок за чашкою чаю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 2 ст. л.
  • Пластівці кукурудзяні – 1 ст. л.
  • Цукор – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Вершки – 3 ст. л

Процес приготування:

1. Викладаємо в сковороду вівсяні і кукурудзяні пластівці. Прогріваємо їх і доповнюємо двома столовими ложками цукру і ложкою вершкового масла.

2. Обсмажуємо кілька хвилин до розчинення цукру. Викладаємо заготівлю в якості основи торта.

3. Приступаємо до приготування крему. У молоці з цукром відварюємо манну крупу.

4. Додаємо в кашу згущене молоко. Старанно збиваємо продукти до гладкого стану.

5. Слідом викладаємо вершкове масло. Знову збиваємо крем.

6. Викладаємо на основу з пластівців масу з манної крупи. Використовуємо формировочное кільце. Готовий десерт ставимо в холодильник до застигання.

7. Прикрашаємо торт за смаком, ділимо на порції і подаємо до столу!

Ніжне «Пташине молоко» з манкою, приготоване в мультиварці

Приготувати яскравий домашній десерт «Пташине молоко» можна в мультиварці. Ніжний торт з кремом з манної крупи по достоїнству оцінять ваші гості. Подавайте разом з гарячим чаєм!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • Крупа манна – 2,5 ст. ложки
  • Молоко – 2 склянки
  • Цукор – 120 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Для глазурі:

  • Шоколад – 60 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокому посуді розбиваємо курячі яйця. Доповнюємо їх цукром і добре збиваємо.

2. Сюди ж кладемо розтоплене вершкове масло, додаємо борошно і розпушувач. Ретельно вимішуємо тісто.

3. Підготовлений продукт викладаємо в чашу мультиварки. Готуємо в режимі, який підходить для випічки. Приблизно 40 хвилин.

4. Готовий корж охолодити і розрізаємо на рівні по товщині частини.

5. Для крему відварюємо манну крупу в молоці з цукром. Додаємо в кашу вершкове масло і гарненько збиваємо масу.

6. Для глазурі з’єднуємо шматочки шоколаду і вершкового масла. Нагріваємо суміш і розмішуємо.

7. Між коржами розподіляємо крем. Весь торт поливаємо шоколадною глазур’ю. Ставимо десерт в холодильник до застигання і після подаємо до столу!