Торт «Пташине молоко» з манкою — дуже смачний десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Замість звичного суфле пропонуємо використовувати крем з манної крупи. Оцініть 5 кулінарних ідей з докладним описом процесу. Цікавий десерт можна виконати як у духовці, мультиварці, так і без процесу випікання.
Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном в домашніх умовах
Ніжний домашній десерт «Пташине молоко» сподобається і дорослим, і дітям. Приготуйте яскравий торт по простому рецептом з лимоном і кремом з манної крупи. Ідеальне доповнення сімейного чаювання!
Інгредієнти на
10 порц.
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Масло вершкове 120 гр.
- Какао 2 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Для крему:
- Манна крупа 2.5 ст. л.
- Молоко коров’яче 2 склянки
- Цукор-пісок 120 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Лимон 1 шт.
- Для глазурі:
- Шоколад 60 гр.
- Масло вершкове 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати торт «Пташине молоко» з манкою в домашніх умовах? У загальній мисці з’єднуємо продукти для тіста. Спершу висипаємо сухі інгредієнти. Ретельно збиваємо масу міксером до розбивання грудок.
- тягуче тісто Викладаємо у форму для випікання. Рівномірно розподіляємо продукт. Випікаємо корж 40 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готовий продукт обережно викладаємо на решітку і даємо йому охолонути.
- Корж виходить тонким, тому важливо його не пошкодити.
- Поділяємо випічку на два шари, рівних по товщині.
- Далі заливаємо лимон крутим окропом. Залишаємо його на час.
- Для крему варимо манну крупу на молоці з цукром.
- Повертаємося до ошпаренному лимону. Його слід подрібнити в кашку.
- Лимонну масу перекладаємо в манну кашу. Збиваємо масу до гладкого стану.
- Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло. Розмішуємо.
- Обмазуємо готовим кремом перший шар коржа.
- Закриваємо заготівлю другим шаром.
- Для глазурі розтоплюємо шоколад з вершковим маслом. Отриманою сумішшю обмазуємо поверхню торта. Десерт ставимо в холодильник до застигання. Ніжний торт пташине молоко готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!
Торт «Пташине молоко» з кремом з манки — рецепт Радянського часу
Особливо ніжний і приємний на смак торт «Пташине молоко» виходить з додаванням манки. Крупа необхідна для повітряного крему. Візьміть на замітку перевірений рецепт радянського часу.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Какао – 2 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
Для сиропу:
- Вода – 1 склянка
- Цукор – 70 гр.
Для крему:
- Крупа манна – 100 гр.
- Молоко – 2 склянки
- Цукор – 200 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
Для глазурі:
- Шоколад – 1 плитка.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти для приготування торта.
2. Для коржа розтираємо масло з цукром. Сюди ж додаємо яйця, какао, борошно і соду.
3. Ретельно вимішуємо густу суміш, перелити її в форму для запікання і ставимо в духовку на 40 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів.
4. В цей час починаємо готувати крем. Манну крупу заливаємо молоком і ставимо на плиту.
5. Коли каша почне розбухати і густіти, додаємо в неї цукор, вершкове масло і лимонний сік. Збиваємо до однорідності.
6. Готовий корж охолодити і просочуємо сиропом. Для нього розчиніть цукор в окропі.
7. Щільно обмазуємо випічку кремом з манної крупи.
8. Для глазурі розтоплюємо вершкове масло з плиткою шоколаду. Покриваємо масою торт. Даємо йому застигнути в холодильнику, ділимо на порції і подаємо до столу!
Як приготувати торт «Пташине молоко» з манкою і желатином?
Щоб торт «Пташине молоко» добре тримав форму, можна використовувати у приготуванні желатин. Ніжний крем з манної крупи додасть десерту особливий смак. Подавайте яскраве частування для святкового столу або до сімейного чаювання.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 2 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 300 гр.
- Шоколад – 100 гр.
- Молоко згущене – 1 банка.
- Крупа манна – 2,5 ст. ложки
- Вода – 100 мл
- Желатин – 1 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Для тіста розтираємо 100 грам вершкового масла зі склянкою цукру. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
2. Далі додаємо борошно і ретельно вимішуємо тісто до однорідності.
3. Розкачуємо заготовку в тонкий пласт будь-якої форми.
4. Випікаємо основу в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин.
5. Для крему з’єднуємо 150 грам вершкового масла зі згущеним молоком. Розмішуємо або збиваємо продукти.
6. Окремо відварюємо манну крупу і кладемо її в загальну масу. Продовжуємо збивати до однорідності.
7. Для сиропу з’єднуємо склянку цукру з невеликою кількістю води. Варимо суміш 5 хвилин на слабкому вогні.
8. В гарячій воді розчиняємо желатин. Гарненько розмішуємо його.
9. Виливаємо в крем желатин. Знову збиваємо його.
10. Готовий корж просочуємо сиропом і доповнюємо кремом з манної крупи.
11. Для глазурі з’єднуємо шоколад з вершковим маслом. Нагріваємо продукти і розмішуємо.
12. Шоколадною глазур’ю обливаємо десерт. За смаком прикрашаємо ягодами і ставимо в холодильник до повного застигання.
13. Домашній торт «Пташине молоко» з желатином готовий. Діліть його шматочки і подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт торта «Пташине молоко» з манкою без випічки
Оригінальний рецепт торта «Пташине молоко» – без використання духовки. Простий варіант без випічки можна використовувати для домашніх сніданків або посиденьок за чашкою чаю.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 2 ст. л.
- Пластівці кукурудзяні – 1 ст. л.
- Цукор – 150 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Молоко – 150 мл
- Молоко згущене – 150 гр.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Вершки – 3 ст. л
Процес приготування:
1. Викладаємо в сковороду вівсяні і кукурудзяні пластівці. Прогріваємо їх і доповнюємо двома столовими ложками цукру і ложкою вершкового масла.
2. Обсмажуємо кілька хвилин до розчинення цукру. Викладаємо заготівлю в якості основи торта.
3. Приступаємо до приготування крему. У молоці з цукром відварюємо манну крупу.
4. Додаємо в кашу згущене молоко. Старанно збиваємо продукти до гладкого стану.
5. Слідом викладаємо вершкове масло. Знову збиваємо крем.
6. Викладаємо на основу з пластівців масу з манної крупи. Використовуємо формировочное кільце. Готовий десерт ставимо в холодильник до застигання.
7. Прикрашаємо торт за смаком, ділимо на порції і подаємо до столу!
Ніжне «Пташине молоко» з манкою, приготоване в мультиварці
Приготувати яскравий домашній десерт «Пташине молоко» можна в мультиварці. Ніжний торт з кремом з манної крупи по достоїнству оцінять ваші гості. Подавайте разом з гарячим чаєм!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Крупа манна – 2,5 ст. ложки
- Молоко – 2 склянки
- Цукор – 120 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
Для глазурі:
- Шоколад – 60 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибокому посуді розбиваємо курячі яйця. Доповнюємо їх цукром і добре збиваємо.
2. Сюди ж кладемо розтоплене вершкове масло, додаємо борошно і розпушувач. Ретельно вимішуємо тісто.
3. Підготовлений продукт викладаємо в чашу мультиварки. Готуємо в режимі, який підходить для випічки. Приблизно 40 хвилин.
4. Готовий корж охолодити і розрізаємо на рівні по товщині частини.
5. Для крему відварюємо манну крупу в молоці з цукром. Додаємо в кашу вершкове масло і гарненько збиваємо масу.
6. Для глазурі з’єднуємо шматочки шоколаду і вершкового масла. Нагріваємо суміш і розмішуємо.
7. Між коржами розподіляємо крем. Весь торт поливаємо шоколадною глазур’ю. Ставимо десерт в холодильник до застигання і після подаємо до столу!