Простий і швидкий рецепт торта «Спартак» без розкочування коржів
Швидкий рецепт приготування торта «Спартак» без розкочування коржів. Його ще називають ледачим тортом або «Литий Спартак». Десерт виходить досить об’ємним і підходить для великої компанії.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
 - Яйця курячі – 3 шт.
 - Цукор – 100 гр.
 - Мед – 2 ст. л.
 - Борошно – 130 гр.
 - Какао – 20 гр.
 - Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
 - Для крему:
 - Молоко згущене варене – 350 гр.
 - Масло вершкове – 150 гр.
 - Для прикраси:
 - Шоколад – 50 гр.
 - Для змазування форми:
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 
Процес приготування:
1. Збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Потім додати рідкий мед, перемішайте. Змішайте борошно, какао, розпушувач для тіста і додайте отриману масу в миску до збитим яйцям. Замісіть однорідне тісто.
2. Деко застеліть пергаментом і змастіть рослинною олією. Влийте тісто, розподіліть його рівномірно по всій площі. Випікайте корж в духовці при 180 градусах 10-15 хвилин.
3. Для крему з’єднайте згущене молоко і масло.
4. Корж розріжте на кілька квадратів однакового розміру.
5. Складіть коржі один на одного і промажте їх кремом. Поставте торт в холодильник на годину.
6. Потім прикрасьте торт «Спартак» тертим шоколадом і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!












