Торт «Спартак» – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування торта «Спартак» на сковороді

Такі швидкі рецепти смачних десертів виручають господинь в моменти, коли хочеться солодкого і дуже швидко. Вам немає необхідності возитися з духовкою, тому що коржі готуються на сковороді.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 70 мл
  • Мед – 3 ст. л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Какао – 40 гр.
  • Борошно – 450-500 гр.
  • Для крему:
  • Молоко – 700 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Цукор – 200 гр.
  • Крохмаль – 1,5 ст. л.
  • Борошно – 2,5 ст. ложки
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Шоколад – за смаком.

Процес приготування:

1. Розтопіть вершкове масло і остудіть його. У мисці змішайте яйця і цукор, потім влийте молоко, розтоплене вершкове масло і рідкий мед, добре перемішайте.

2. Миску з отриманою масою помістіть на водяну баню, підігрійте до повного розчинення цукру і додайте соду, перемішайте і продовжуйте варити ще 5-7 хвилин. Зніміть миску з парової бані і додайте какао.

3. Потім всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Оберніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

4. Після цього тісто розділіть на кілька рівних частин, кожну розкачати в тонкий корж, обріжте по одній формі і наколіть виделкою.

5. Обсмажте коржі на сухій сковороді з двох сторін до готовності.

6. Приготуйте крем для торта. Яйце, цукор, борошно, ванілін, крохмаль і 100 мілілітрів молока змішайте в мисці. Залишилося молоко влийте в каструлю, доведіть до кипіння, потім поступово влийте в каструлю першу масу. Перемішайте до однорідності, варіть на повільному вогні до загусання, потім зніміть з вогню і остудіть.

7. Вершкове масло окремо збийте до пишної маси, потім, не припиняючи збивати, додайте заварную масу і доведіть крем до однорідності.

8. Промажте коржі отриманим кремом і складіть їх раптом на одного.

9. Розтопленим шоколадом полийте поверхню торта і приберіть його в холодильник для просочення. Через 6-8 годин торт «Спартак» буде готовий.

Приємного апетиту!