Покроковий рецепт приготування торта «Спартак» на сковороді
Такі швидкі рецепти смачних десертів виручають господинь в моменти, коли хочеться солодкого і дуже швидко. Вам немає необхідності возитися з духовкою, тому що коржі готуються на сковороді.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Для тіста:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 70 мл
- Мед – 3 ст. л.
- Цукор – 200 гр.
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Какао – 40 гр.
- Борошно – 450-500 гр.
- Для крему:
- Молоко – 700 мл
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Цукор – 200 гр.
- Крохмаль – 1,5 ст. л.
- Борошно – 2,5 ст. ложки
- Масло вершкове – 250 гр.
- Шоколад – за смаком.
Процес приготування:
1. Розтопіть вершкове масло і остудіть його. У мисці змішайте яйця і цукор, потім влийте молоко, розтоплене вершкове масло і рідкий мед, добре перемішайте.
2. Миску з отриманою масою помістіть на водяну баню, підігрійте до повного розчинення цукру і додайте соду, перемішайте і продовжуйте варити ще 5-7 хвилин. Зніміть миску з парової бані і додайте какао.
3. Потім всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Оберніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
4. Після цього тісто розділіть на кілька рівних частин, кожну розкачати в тонкий корж, обріжте по одній формі і наколіть виделкою.
5. Обсмажте коржі на сухій сковороді з двох сторін до готовності.
6. Приготуйте крем для торта. Яйце, цукор, борошно, ванілін, крохмаль і 100 мілілітрів молока змішайте в мисці. Залишилося молоко влийте в каструлю, доведіть до кипіння, потім поступово влийте в каструлю першу масу. Перемішайте до однорідності, варіть на повільному вогні до загусання, потім зніміть з вогню і остудіть.
7. Вершкове масло окремо збийте до пишної маси, потім, не припиняючи збивати, додайте заварную масу і доведіть крем до однорідності.
8. Промажте коржі отриманим кремом і складіть їх раптом на одного.
9. Розтопленим шоколадом полийте поверхню торта і приберіть його в холодильник для просочення. Через 6-8 годин торт «Спартак» буде готовий.
Приємного апетиту!