Торт Мурашник з печива і згущеного молока без випічки
Кожен з нас пам’ятає чудовий і смачний торт з дитинства – Мурашник. По даному рецепту готується він дуже швидко і просто – з печива без випічки. За бажанням прикрашати такий торт можна будь-яким чином, важливо лише зберегти його незмінну форму – піраміду, яка дуже нагадує мурашник.
Час готування: 2 год 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Печиво – 500 гр.
- Молоко згущене варене – 350 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Шоколад – для прикраси.
Процес приготування:
1. Підготуємо печиво – його необхідно подрібнити у велику крихту. Зробити це можна блендером або за допомогою пакету і скалки.
2. Волоські горіхи дробимо і викладаємо в ємність з подрібненим печивом.
3. У глибоку ємність викладаємо варене згущене молоко і вершкове масло.
4. Збиваємо дані інгредієнти міксером однорідний крем.
5. Отриманий крем відправляємо в ємність з сухою основою, все перемішуємо ложкою. Маса повинна вийти липкою, не сухий і не дуже вологою.
6. Наступний крок – на плоске блюдо викладаємо солодку масу, формуємо піраміду у вигляді мурашника. Прикрашаємо десерт тертим шоколадом, ставимо в холодильник мінімум на 2 години, а краще всього на ніч.
7. Торт Мурашник без випічки печива і згущеного молока готовий до вживання!
Приємного вам чаювання!