Тушкована капуста з м’ясом
Тушкована капуста з м’ясом – це збалансована страва, яка має прекрасні смакові характеристики і чарівний аромат, який наповнить весь ваш будинок ще в процесі термічної обробки. Особливу «родзинку» надають страві сушені трави і часник.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порцій – 4-5.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг.
- Вирізка свиняча – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Томати протерті – 200 гр.
- Олія – для смаження.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Трави сушені – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо промиваємо та насухо промокуємо серветками, ріжемо на довільні скибочки середнього розміру.
Крок 2. Тонко шаткуємо білокачанну капусту.
Крок 3. Знімаємо лушпиння з цибулі та часнику, дрібно рубаємо овочі.
Крок 4. Очищену моркву натираємо за допомогою терки.
Крок 5. У сковороду з високими бортами вливаємо олію і прогріваємо, смажимо свинину до зміни кольору.
Крок 6. Засипаємо часник та цибулю, помішуючи, доводимо до прозорості овочевих шматочків.
Крок 7. Додаємо морквяну стружку, томимо ще кілька хвилин.
Крок 8. Доповнюємо склад протертими томатами, чорним перцем та сіллю – гасимо на мінімальному полум’ї під кришкою близько 10 хвилин.
Крок 9. Зверху викладаємо капусту та продовжуємо теплову обробку.
Крок 10. Коли капуста почала осідати, приступаємо до періодичного помішування. Доводимо до готовності компоненти (30-40 хвилин).
Крок 11. Приправляємо страву лавровим листом та сушеними травами, прогріваємо ще 5 хвилин і прибираємо з конфорки.
Крок 12. Розподіляємо ароматну страву по тарілках і знімаємо пробу. Смачного!