Тушена капуста класична – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Класична тушкована капуста з картоплею

Класична тушкована капуста з картоплею – це ароматна і дуже смачна страва, яка добре, як сама по собі, так і в поєднанні із запеченим птахом, смаженою свининою або відвареною яловичиною. Який із варіантів не припав би вам до душі, ви залишитеся задоволені!

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Капуста – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Трави прованські – 1 год.
  • Вода – 50 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Продуктовий набір, який нам необхідний, викладаємо на робочий стіл: овочі очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Цибулю і картоплю нарізаємо кубиком, капусту шаткуємо, а моркву натираємо на тертці.

Крок 3. На олії пасеруємо до розм’якшення цибулю і моркву.

Крок 4. Змішуємо засмажку з капустою, закриваємо кришкою і гасимо протягом 20 хвилин.

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу додаємо воду і картопля. Продовжуємо томити до м’якості картопляних скибочок.

Крок 6. У готовий склад вводимо сіль, томатну пасту та приправи – заважаємо та прогріваємо ще 5 хвилин, щоб спеції розкрили свій аромат.

Крок 7. До столу подаємо у гарячому вигляді та насолоджуємося. Смачного!