Тушена капуста класична – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Капуста, тушкована з грибами

Капуста, тушкована з грибами – це ароматне блюдо, скуштувавши яке одного разу, ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову. Весь секрет полягає в суміші свіжої та квашеної капусти, а також додаванні сухих білих грибів, які насичують страву неперевершеним ароматом.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Капуста квашеная – 400 гр.
  • Гриби білі сухі – 1 жменю.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту шаткуємо тонкою соломкою.

Крок 2. Цибулину очищаємо та нарізаємо півкільцями.

Крок 3. У товстостінному сотейнику розігріваємо вершкове та оливкове масло, обсмажуємо цибулю до м’якості та прозорості.

Крок 4. Гриби на 10 хвилин замочуємо в окропі, потім промиваємо та розрізаємо на невеликі сегменти.

Крок 5. До пасерування висипаємо капусту, помішуємо і прогріваємо. Через 5-7 хвилин додаємо гриби та відвар, в якому вони замочувалися. Солимо.

Крок 6. Викладаємо в основний склад квашену капусту, закриваємо кришкою і гасимо 20-25 хвилин до готовності всіх компонентів.

Крок 7. Перекладаємо овочі з грибами у спільну страву та прикрашаємо рубаним кропом. Смачного!