Покроковий рецепт приготування тушкованої картоплі з овочами
Варіанти приготування тушкованої картоплі з овочами, або по-іншому овочевого рагу, цікаві для господинь тим, що набір і кількість овочів можна варіювати за своїм смаком. Блюдо завжди виходить смачним, барвистим і подають його як основне блюдо, так і гарніром до м’яса або риби. Посуд для готування і спосіб гасіння (плита, духовка, мультиварка) підходять будь-які. У цьому рецепті тушкуємо рагу в глибокій сковороді.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 7 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Перець запашний – за смаком.
- Базилік – за смаком.
Процес приготування:
1. Вибрані для приготування овочі почистіть і промийте.
2. Цибулю наріжте тонкими чверть кільцями і обсмажте в сковороді на розігрітому рослинному маслі до легкого золотистого кольору.
3. Помідори, кабачок і моркву наріжте невеликими однаковими шматочками.
4. У такій же послідовності перекладіть їх у сковорідку до смаженій луку. Овочі відразу дадуть багато соку. Тушкуйте їх на середньому вогні протягом 10 хвилин.
5. Додайте до овочів подрібнені часникові зубки і перемішайте.
6. Очищену картоплю наріжте середніми кубиками, перекладіть його до тушкованим овочам, перемішайте і продовжуйте готувати під прикритою кришкою, не зменшуючи вогонь.
7. Через пару хвилин покладіть до картоплі сметану, для додання овочів ніжного вершкового смаку. Тушкуйте картопля з овочами та сметаною до повної готовності.
8. До кінця готування страву за своїм смаком посоліть, додайте чорний перець з сухим базиліком.
9. Будь-яку свіжу зелень, помийте і дрібно наріжте.
10. Перекладіть її в тушкована картопля, перемішайте, потушкуйте страву ще кілька хвилин і вимкніть вогонь. Зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку.
11. Приготований тушкований з овочами картопля розкладіть в порційні тарілки і можете подати до столу.
Приємного апетиту!