Тушкована картопля – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування тушкованої картоплі з овочами

Варіанти приготування тушкованої картоплі з овочами, або по-іншому овочевого рагу, цікаві для господинь тим, що набір і кількість овочів можна варіювати за своїм смаком. Блюдо завжди виходить смачним, барвистим і подають його як основне блюдо, так і гарніром до м’яса або риби. Посуд для готування і спосіб гасіння (плита, духовка, мультиварка) підходять будь-які. У цьому рецепті тушкуємо рагу в глибокій сковороді.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 7 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець запашний – за смаком.
  • Базилік – за смаком.

Процес приготування:

1. Вибрані для приготування овочі почистіть і промийте.

2. Цибулю наріжте тонкими чверть кільцями і обсмажте в сковороді на розігрітому рослинному маслі до легкого золотистого кольору.

3. Помідори, кабачок і моркву наріжте невеликими однаковими шматочками.

4. У такій же послідовності перекладіть їх у сковорідку до смаженій луку. Овочі відразу дадуть багато соку. Тушкуйте їх на середньому вогні протягом 10 хвилин.

5. Додайте до овочів подрібнені часникові зубки і перемішайте.

6. Очищену картоплю наріжте середніми кубиками, перекладіть його до тушкованим овочам, перемішайте і продовжуйте готувати під прикритою кришкою, не зменшуючи вогонь.

7. Через пару хвилин покладіть до картоплі сметану, для додання овочів ніжного вершкового смаку. Тушкуйте картопля з овочами та сметаною до повної готовності.

8. До кінця готування страву за своїм смаком посоліть, додайте чорний перець з сухим базиліком.

9. Будь-яку свіжу зелень, помийте і дрібно наріжте.

10. Перекладіть її в тушкована картопля, перемішайте, потушкуйте страву ще кілька хвилин і вимкніть вогонь. Зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку.

11. Приготований тушкований з овочами картопля розкладіть в порційні тарілки і можете подати до столу.

Приємного апетиту!