Тушковані кабачки – 10 рецептів на сковороді з фото покроково

Овочеве рагу з кабачків з кольоровою капустою

Фахівці рекомендують вживати в їжу овочі як в свіжому, так і в тушкованому вигляді, так як вони корисні для шлунка й серця. Кабачки і цвітна капуста – низькокалорійні, багаті вітамінами і мінералами – відмінне поєднання для прихильників здорового харчування.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Кабачок – 500 гр.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1,2 л

Процес приготування:

1. Перебираємо цвітну капусту. Видаляємо все листя і зіпсовані суцвіття. Відокремлюємо залишилися суцвіття один від одного. Вливаємо воду в каструлю, ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту. У киплячу воду додаємо сіль і злегка розмішуємо. Викладаємо капусту і даємо покипіти 5 хвилин. Відправляємо капусту на друшляк.

2. Позбавляємо цибулини від лушпиння і плівок. Розрізаємо їх навпіл. Подрібнюємо кожну з них.

3. Очищаємо моркву від бруду. Промиваємо під струменем теплої води. Висушуємо паперовим рушником. Подрібнюємо на тертці.

4. Додаємо оливкову олію у сковорідку. Переміщаємо на конфорку. Встановлюємо середній вогонь і висипаємо в ємність цибулю. Обсмажуємо 2-3 хвилини.

5. Висипаємо терту моркву. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати протягом трьох хвилин.

6. Промиваємо кабачки, витираємо їх і обрізаємо шкірку. Подрібнюємо овоч на кубики. Висипаємо кабачки до цибулі і моркви. Обсмажуємо інгредієнти 3 хвилини, постійно помішуємо. Зменшуємо вогонь, додаємо трохи води. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо продукти 10-15 хвилин.

7. Промиваємо помідори і зелень, обтираем паперовим рушником. Натираємо помідори на дрібній тертці. Нарізаємо зелень як можна дрібніше. Переміщаємо в сковороду цвітну капусту. Заливаємо масу тертими помідорами. Чекаємо, поки овочі дійдуть до кипіння. Посипаємо сіллю, перцем і зеленню. Перемішуємо до однорідності і тушкуємо 3-4 хвилини.

Приємного апетиту!