Овочеве рагу з кабачків з кольоровою капустою
Фахівці рекомендують вживати в їжу овочі як в свіжому, так і в тушкованому вигляді, так як вони корисні для шлунка й серця. Кабачки і цвітна капуста – низькокалорійні, багаті вітамінами і мінералами – відмінне поєднання для прихильників здорового харчування.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Капуста цвітна – 500 гр.
- Кабачок – 500 гр.
- Морква – 1-2 шт.
- Помідор – 1-2 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1,2 л
Процес приготування:
1. Перебираємо цвітну капусту. Видаляємо все листя і зіпсовані суцвіття. Відокремлюємо залишилися суцвіття один від одного. Вливаємо воду в каструлю, ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту. У киплячу воду додаємо сіль і злегка розмішуємо. Викладаємо капусту і даємо покипіти 5 хвилин. Відправляємо капусту на друшляк.
2. Позбавляємо цибулини від лушпиння і плівок. Розрізаємо їх навпіл. Подрібнюємо кожну з них.
3. Очищаємо моркву від бруду. Промиваємо під струменем теплої води. Висушуємо паперовим рушником. Подрібнюємо на тертці.
4. Додаємо оливкову олію у сковорідку. Переміщаємо на конфорку. Встановлюємо середній вогонь і висипаємо в ємність цибулю. Обсмажуємо 2-3 хвилини.
5. Висипаємо терту моркву. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати протягом трьох хвилин.
6. Промиваємо кабачки, витираємо їх і обрізаємо шкірку. Подрібнюємо овоч на кубики. Висипаємо кабачки до цибулі і моркви. Обсмажуємо інгредієнти 3 хвилини, постійно помішуємо. Зменшуємо вогонь, додаємо трохи води. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо продукти 10-15 хвилин.
7. Промиваємо помідори і зелень, обтираем паперовим рушником. Натираємо помідори на дрібній тертці. Нарізаємо зелень як можна дрібніше. Переміщаємо в сковороду цвітну капусту. Заливаємо масу тертими помідорами. Чекаємо, поки овочі дійдуть до кипіння. Посипаємо сіллю, перцем і зеленню. Перемішуємо до однорідності і тушкуємо 3-4 хвилини.
Приємного апетиту!