Тушковані кабачки – 10 рецептів на сковороді з фото покроково

Соковиті і ароматні кабачки, тушковані з м’ясом

Страва з м’ясом виходить дуже соковитим і ароматним. У готовому вигляді можна полити кожну порцію невеликою кількістю сметани, щоб ваш вечеря або обід став ще смачніше.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Кабачок – 3 шт.
  • М’ясо свиняче – 500 гр.
  • Помідор – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю та моркву. Промиваємо морква теплою водою і подрібнюємо (на тертці або за допомогою ножа) на невеликі кубики або соломкою. Цибулю нарізаємо як можна дрібніше. Свиняче м’ясо промиваємо та нарізаємо кубиками середнього розміру.

2. У глибоку сковороду наливаємо олію. Ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту. Розігріваємо близько хвилини і висипаємо цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору. Слідом додаємо моркву. Перемішуємо її з цибулею і обсмажуємо кілька хвилин, поки морква не розм’якшиться.

3. Висипаємо м’ясо в сковороду і обсмажуємо на великому вогні 1-2 хвилини. Протягом цього часу енергійно перемішуємо продукти. Коли м’ясо пустить сік, зменшуємо вогонь і обсмажуємо свинину до википання рідини. Постійно помішуємо.

4. Вливаємо воду і перемішуємо інгредієнти. Залишаємо на гасіння на 60 хвилин. Якщо вода википить раніше, додаємо ще трохи рідини. Нещільно накриваємо сковороду кришкою.

5. Промиваємо помідори. Викладаємо томати в глибоку ємність і заливаємо окропом (кип’ятимо воду в електрочайнику або в каструлі на плиті). Чекаємо пару хвилин. Перекладаємо томати в крижану воду. Потім знімаємо шкірку. Нарізаємо м’якоть на невеликі кубики.

6. Промиваємо кабачки і зелень. Висушуємо їх паперовим рушником. Часник позбавляємо від лушпиння. Обрізаємо шкірку кабачки, розрізаємо його на дві половини і видаляємо серцевину. Подрібнюємо кабачок на кубики. Дрібно нарізаємо спочатку часник, а потім петрушку.

7. Додаємо подрібнені кабачки, помідори і половину часнику до м’яса. Солимо і перчимо масу за смаком. Перемішуємо і, якщо є необхідність, вливаємо трохи води. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо суміш ще 30 хвилин. Періодично перемішуємо інгредієнти.

8. Через півгодини знімаємо кришку зі сковороди і додаємо частину подрібненого часнику в блюдо, посипаємо зеленню. Перемішуємо і знімаємо сковороду з конфорки. Вимикаємо плиту. Залишаємо страву на 15-20 хвилин у спокої. Потім подаємо до столу порційно.

Приємного апетиту!