Як приготувати соковиті кабачки з рисом на сковороді?
Рис для майбутнього страви необхідно зварити заздалегідь, щоб він встиг охолонути. А овочі краще всього брати свіжі, так як заморожені зроблять гарнір водянистим.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Кабачок – 180 гр.
- Помідор – 140 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Масло рослинне – 25 мл
- Рис – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Висипаємо рис в невелику глибоку миску і промиваємо його теплою водою. Зливаємо воду в раковину. Проробляємо цю процедуру кілька разів. Викладаємо рис в каструлю або сотейник. Вливаємо очищену воду, ставимо ємність на конфорку. Включаємо плиту і проварюємо рис до м’якості.
2. Промиваємо кабачок під струменем теплої води і обтираем кухонним рушником. Якщо кабачок немолодий, очистіть його від шкірки. Нарізаємо кабачки на кубики.
3. Прибираємо лушпиння з цибулі. Нарізаємо її кубиками.
4. Промиваємо помідори і витираємо зайву вологу паперовим рушником. Нарізаємо помідори кубиками невеликого розміру.
5. Промиваємо перець, обсушуємо і розрізаємо вздовж на дві частини. Позбавляємо від кожну серцевини. Знову промиваємо обидві частини перцю і нарізаємо на невеликі кубики.
6. Ставимо на конфорку сковороду. Вливаємо олію. Включаємо плиту і розігріваємо ємність з маслом пару хвилин. Перекладаємо цибулю і кабачок в ємність. Перемішуємо овочі в процесі обсмажування.
7. Через 5 хвилин викладаємо до цибулі і кабачків перець і помідори. Солимо і посипаємо спеціями масу, перемішуємо і тушкуємо суміш на маленькому вогні.
8. Перекладаємо до овочів рис, перемішуємо інгредієнти до однорідності. Заливаємо 100 мл води. Тушкуємо суміш овочів і рису 10 хвилин.
Приємного апетиту!