Угорський гуляш з квасолею в домашніх умовах
Угорський гуляш, попри його значний вид, готується досить просто і дуже зручно в одній каструлі. М’ясо гаситься з великою кількістю овочів, паприки і квасолі. Соус виходить насиченим і смачною.
Час готування: 130
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 1 шт.
- Перець чилі – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Свинина – 500 гр.
- Квасоля – 1 склянка
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка мелена – 5 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Тмин – 2 ч. л.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Можна використовувати для приготування гуляшу сушену або консервовану квасолю. Якщо ви використовуєте сушену, то залийте її водою і залиште на ніч. Потім варіть квасолю протягом години до готовності.
Крок 2. Свинину наріжте кубиками і обсмажте до золотистої скоринки на олії. Перекладіть обсмажене м’ясо в каструлю з товстим дном.
Крок 3. Залийте м’ясо 2 склянками води і варіть його протягом півгодини від закипання.
Крок 4. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі до м’якості, потім додати терту на тертці моркву і готуйте ще кілька хвилин до м’якості моркви. Потім додайте на сковороду нарізану кубиками болгарський перець, смажте ще 3 хвилини. Далі викладіть томатну пасту, влийте 2 склянки води, додайте подрібнений часник і перець чилі, продовжуйте тушкувати 3 хвилини.
Крок 5. Потім всипте паприку, кмин, сіль мелений перець і додайте лавровий лист, перемішайте.
Крок 6. У каструлю до м’яса додайте готову квасолю і засмажку з овочів, перемішайте і тушкуйте гуляш 20 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 7. Подають гуляш як правило в якості самостійного першого або другого страви з шматочком свіжого хліба.