Український борщ – 8 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування українського борщу з пампушками

Якщо у вас теж виникає питання, чим можна доповнити перше блюдо замість традиційного пшеничного хліба, значить, прийшов час вчитися готувати часникові пампушки.

Час готування: 60 хв

Час приготування:40-50 хв

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Свинячі кістки – 500 гр.
  • Буряк – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – ½ шт.
  • томатна Паста – 70 гр.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець червоний болгарський – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Цибуля зелена – пучок.

Для пампушок:

  • Вода – 200 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 30мл.

Для заправки:

  • Сіль -1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вода – 50 мл
  • Кріп – 1/2 пучка.

Процес приготування:

1. Готувати будемо в п’ятилітровій каструлі. Кількість інгредієнтів можна змінювати в залежності від обсягу вашої ємності. Промиваємо свинячі кістки і відправляємо готувати на середньому вогні до кипіння. Як тільки вода закипить, додаємо окремо м’ясо попередньо зроблене з кісток. За рахунок цього м’ясо соковите і м’яке. Варимо бульйон на маленькому вогні протягом трьох годин, не даючи бульйону закипіти. Обов’язково знімайте піну і жир з поверхні.

2. Перед приготуванням засмажки, буряк можна запекти у фользі протягом години, поки вона не стане м’якою. А потім очистити і нарізати тонкою соломкою. З метою економії часу можна обійтися без цього і відразу відправити тушкуватися сирий буряк. Нагріваємо сковорідку з рослинним маслом і відправляємо туди буряк, заправляємо томатною пастою, сіллю, перцем, цукром, додавши трохи води. Щоб розбавити кислинкою смак, збризніть лимонним соком і залишаємо нудитися на маленькому вогні.

3. Нарізану кубиками цибулю і натерту на крупній тертці моркву обсмажуємо на рослинному маслі протягом двох хвилин до золотистого кольору. Паралельно з тим як овочі тушатся, нарізаємо кубиками картоплю, а капусту шаткуємо на маленькі смужки.

4. Капусту з картоплею додаємо в каструлю з бульйоном і варимо до м’якості картоплі. Через 10 хвилин пасеровку з буряка, моркви і цибулі відправляємо в практично готовий борщ і доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися під закритою кришкою. А поки перейдемо до приготування пампушок.

5. Для пампушок в окремій ємності з’єднуємо теплу воду, тепле молоко, просіяне пшеничне борошно, дріжджі і цукор з сіллю. Замішуємо тісто і викладаємо на посипану борошном поверхню. Вимішуємо до еластичного стану, в середньому це займає близько п’яти хвилин. Перекладаємо тісто в нову ємність, попередньо змащену маслом, накриваємо плівкою або рушником і засікаємо 1,5 години, щоб тісто збільшилося в розмірі.

6. Готове тісто ділимо на кульки. Кількість залежить від розміру кульки. Деко змащуємо олією і застеляємо пергаментним папером. Поки духовка розігрівається до 190 градусів, кульки залиште на 30 хвилин в теплому місці без протягів.

7. Перед тим як відправляти деко в духовку, змастіть пампушки молоком за допомогою пензлика. Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.

8. Повну готовність визначаємо за їх видом. Вони повинні збільшитися та добре підрум’янитися.

9. Для заправки розтираємо часник з сіллю, водою кімнатної температури і рослинним маслом. Можна використовувати або ступку, або блендер. Кріп подрібнюємо і додаємо до рідкої маси, добре перемішуємо. І відразу ж поливаємо готові пампушки часниковою заправкою.

10. Настоявшийся борщ з пампушками готовий. Заправляти сметаною, зеленою цибулею і подавайте до столу.

Приємного вам апетиту!