Неймовірно смачний і ароматний борщ з буряків з галушками
Галушки для борщу з птиці можна готувати не тільки з пшеничного, але і з гречаного, кукурудзяного борошна, залежно від ваших смакових пристрастей. Будьте впевнені, що галушки не залишать вас байдужими і будуть з’являтися на вашому столі не тільки в якості добавки в основне блюдо, але і як самостійний гарнір.
Час готування: 60 хв
Час приготування:40-50 хв
Порцій – 8-10.
Склад:
- М’ясо качки або гусака – 300 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибулина – 2 шт.
- Томати
- Паста томатна – 0,5 склянки
- Сметана – 0,5 склянки
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – пучок.
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Для галушок:
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Окріп – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
1. Варимо бульйон з качки з запашним перцем, лавровим листом. Бульйон проціджуємо, прибираємо всі кістки і викладаємо м’ясо. Проціджений бульйон ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Качине м’ясо знімаємо з кісток.
2. Подрібнюємо овочі. Морква, буряк, помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо довільно. Те ж саме робимо і з цибулею.
3. Очищаємо і нарізаємо кубиками картоплю і додаємо в каструлю з м’ясом.
4. Сковороду з рослинним маслом розігріваємо на середньому вогні й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Тут же з’єднуємо нарізані раніше овочі, не забуваючи помішувати.
5. До тушкованих овочів додаємо томатну пасту, сіль та інші спеції на ваш смак. Гасити можна з відкритою кришкою. Слідкуйте за тим, щоб в сковороді була рідина, і овочі не підгоряли.
6. Як тільки зажарка з буряка з морквою стала м’якою і соковитою, додаємо її до борщу і варимо борщ ще хвилин 10.Шаткуємо капусту тонкою і довгою соломкою, висипаємо в каструлю. Додаємо лавровий лист і перець горошком.
7. Рубаємо зелень і відправляємо до борщу.
8. Приступаємо до приготування галушок. Борошно заливаємо склянкою окропу і швидко замішуємо, щоб борошно заварилася. Даємо тісту охолонути і вбиваємо яйце. Добре розмішуємо і додаємо залишки борошна. Тісто повинне вийти трохи рідким по консистенції. Розкачуємо його в тонку ковбаску і нарізаємо невеликими шматочками.
9. Відсаджуємо галушки в кип’ячену воду до моменту, коли вони спливуть. Та викладаємо їх в борщ. Все перемішуємо і варимо борщ хвилин п’ять. Даємо настоятися і подаємо зі сметаною.
Приємного вам апетиту!