Український борщ – 8 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Неймовірно смачний і ароматний борщ з буряків з галушками

Галушки для борщу з птиці можна готувати не тільки з пшеничного, але і з гречаного, кукурудзяного борошна, залежно від ваших смакових пристрастей. Будьте впевнені, що галушки не залишать вас байдужими і будуть з’являтися на вашому столі не тільки в якості добавки в основне блюдо, але і як самостійний гарнір.

Час готування: 60 хв

Час приготування:40-50 хв

Порцій – 8-10.

Склад:

  • М’ясо качки або гусака – 300 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Томати
  • Паста томатна – 0,5 склянки
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – пучок.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Для галушок:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Окріп – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Варимо бульйон з качки з запашним перцем, лавровим листом. Бульйон проціджуємо, прибираємо всі кістки і викладаємо м’ясо. Проціджений бульйон ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Качине м’ясо знімаємо з кісток.

2. Подрібнюємо овочі. Морква, буряк, помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо довільно. Те ж саме робимо і з цибулею.

3. Очищаємо і нарізаємо кубиками картоплю і додаємо в каструлю з м’ясом.

4. Сковороду з рослинним маслом розігріваємо на середньому вогні й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Тут же з’єднуємо нарізані раніше овочі, не забуваючи помішувати.

5. До тушкованих овочів додаємо томатну пасту, сіль та інші спеції на ваш смак. Гасити можна з відкритою кришкою. Слідкуйте за тим, щоб в сковороді була рідина, і овочі не підгоряли.

6. Як тільки зажарка з буряка з морквою стала м’якою і соковитою, додаємо її до борщу і варимо борщ ще хвилин 10.Шаткуємо капусту тонкою і довгою соломкою, висипаємо в каструлю. Додаємо лавровий лист і перець горошком.

7. Рубаємо зелень і відправляємо до борщу.

8. Приступаємо до приготування галушок. Борошно заливаємо склянкою окропу і швидко замішуємо, щоб борошно заварилася. Даємо тісту охолонути і вбиваємо яйце. Добре розмішуємо і додаємо залишки борошна. Тісто повинне вийти трохи рідким по консистенції. Розкачуємо його в тонку ковбаску і нарізаємо невеликими шматочками.

9. Відсаджуємо галушки в кип’ячену воду до моменту, коли вони спливуть. Та викладаємо їх в борщ. Все перемішуємо і варимо борщ хвилин п’ять. Даємо настоятися і подаємо зі сметаною.

Приємного вам апетиту!