Український борщ – 8 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт борщу по-українськи з квасолею

Борщ з квасолею здатний наситити організм не гірше будь-якого м’ясного страви, при цьому всі необхідні вітаміни і корисні мікроелементи зберігаються в бобах навіть після теплової обробки. Щоб приготувати такий борщ, важливо вчасно її замочити і заздалегідь відчинити.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування: 120 хв

Порцій – 7-8.

Склад:

  • Свинячі ребра – 800 гр.
  • Картопля – 1000 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Буряк – 350 гр.
  • Квасоля – 150 гр.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Лавровий лист — 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Квасоля замочуємо в холодній воді мінімум на пару годин, але для легкості приготування рекомендуємо замочити на ніч. І пізніше відварюємо протягом години.

2. Свинячі реберця моєму і заливаємо чотирма літрами холодної води. Відправляємо на середній вогонь і чекаємо, поки бульйон закипить. Важливо встигнути вчасно зняти накип. Варимо протягом однієї години.

3. Поки бульйон вариться, підготуємо овочі. Картоплю нарізаємо брусочками невеликих розмірів, капусту тонко шаткуємо. Відправляємо до м’яса картоплю і варимо 20 хвилин до повної готовності готовності. За цей час ми встигнемо приготувати засмажку.

4. Довільно подрібнюємо цибулину. Натираємо моркву на дрібній тертці. Буряк натираємо на крупній тертці. Розігріваємо сковорідку на рослинній олії і відправляємо підрум’янюватися цибулю, моркву і буряк. Додаємо лавровий лист і залишаємо тушкуватися. Щоб овочі не підгоряли і не сушилися, підливаємо черпак бульйону і додаємо томатну пасту. Тушкуємо протягом 10 хвилин.

5. Весь вміст підготовлено, залишається доповнити борщ необхідними компонентами. Додаємо в каструлю нарізану капусту і відварену квасолю.

6. До цього часу зажарка повинна приготуватися і залишати за собою насичений аромат. Перекладаємо овочі в каструлю і продовжуємо варити на середньому вогні хвилин 10-15.

7. Готовий борщ зможе повністю розкрити всі свої смакові якості, якщо дати йому настоятися як можна більше часу. Подавайте до столу зі сметаною, подрібненим часником і свіжим хлібом.

Бажаємо приємного апетиту!